Publicat 12/4/2019 15:07:12 +02:00CET

Sant Cugat ultima un habitatge compartit entre persones grans en risc d'exclusió

El Mercat Vell de Sant Cugat
AYUNTAMIENTO DE SANT CUGAT - Archivo

SANT CUGAT DEL VALLS (BARCELONA), 12 abr. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Sant Cugat del Valls (Barcelona) est estudiant oferir un habitatge compartit entre persones grans que estiguin en risc d'exclusió social, amb l'objectiu de millorar la seva qualitat de vida.

És tracta d'un pis amb capacitat per a quatre persones en rgim de lloguer i que podria estar acabat d'aquí a un mes, destinat a persones més grans de 65 anys, amb autonomia mental i física i que és trobin en situació de vulnerabilitat residencial i/o social, segons ha informat el consistori en un comunicat.

L'habitatge tindr una habitació prpia per a cadascun dels usuaris i els espais comuns seran la sala d'estar-menjador, la cuina, el pati i els banys, així com aparells electrodomstics.

És una mesura municipal que també vol "anar més enll del concepte assistencial que afavoreixi el model participatiu de convivncia" i que d'aquesta manera els inquilins puguin ajudar-se i fer acompanyament, alhora que evitar situacions de solitud no desitjada.

Aquesta iniciativa és un compromís de l'administració local amb la Plataforma de Pensionistes de la localitat vallesana i que s'ha proposat i estudiat en les taules de treball conjuntes que s'han fet peridicament.