Actualitzat 09/02/2015 16:25

Sant Cugat rebutja la sentència que fixa un 25% de classes en castellà a l'Escola Santa Isabel

Mercè Conesa, alcaldesa de Sant Cugat
Foto: EUROPA PRESS

SANT CUGAT DEL VALLÈS (BARCELONA), 9 Feb. (EUROPA PRESS) -

L'equip de govern de l'Ajuntament de Sant Cugat ha expressat aquest dilluns el rebuig del consistori a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a impartir el 25% de les classes en castellà a l'Escola Santa Isabel de la població.

   En un comunicat, el consistori ha recordat que aquesta sentència arriba després que una família del centre demanés, per via judicial, que els seus fills fossin escolaritzats en aquest idioma i adverteix que "vulnera el model educatiu de les escoles de Catalunya i el de les famílies del centre, que han apostat perquè els seus fills siguin escolaritzats en català".

   L'alcaldessa de la ciutat, Mercè Conesa, ha recordat que es tracta del primer cas que es dóna en la població i ha mostrat la seva preocupació i indignació perquè "aquesta sentència qüestiona el model d'èxit de l'escola catalana, vigent al país des de fa tres dècades i reconegut internacionalment"

   Segons l'alcaldessa, "la immersió lingüística garanteix que tots els nens i nenes siguin competents tant en català com en castellà" i assegura que, posant traves al sistema actual, s'està fomentant la desigualtat entre els alumnes i la falta de cohesió social.

   Els arguments del TSJC es basen en la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut del 2010 que va determinar que tant el català com el castellà havien de ser llengües vehiculars en l'ensenyament a Catalunya.

   Tot i això, el consistori ha recordat que el 1994 el TC va emetre una sentència que avalava el model lingüístic de la Generalitat, que determinava que era el govern de Catalunya qui havia de definir i organitzar el model educatiu de les escoles d'aquest territori sostingudes amb fons públics.

   A més, el govern local adverteix que la sentència no es dirigeix a la Generalitat, sinó directament a la direcció del centre educatiu, cosa que segons els responsables municipals suposa una "vulneració del principi competencial".

   En aquesta mateixa línia, l'Ajuntament de Sant Cugat ha mostrat el seu suport al col·lectiu Som Escola i ha recordat que ha aprovat diverses mocions en defensa de l'escola en català i contra la Lomce.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés