Publicat 13/3/2019 13:28:50 +01:00CET

Sant Cugat obre el primer centre d'art txtil contemporani d'Espanya

SANT CUGAT DEL VALLS (BARCELONA), 13 mar� (EUROPA PRESS) -

Can Quitria de Sant Cugat del Valls (Barcelona), el primer centre d'art txtil dedicat a aquest camp a Espanya, obrir les portes aquest diumenge.

Es tracta del resultat del projecte originari de Josep Grau-Garriga i de la voluntat de la localitat vallesana de promoure i difondre l'art txtil contemporani, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

L'equipament té la intenció d'obtenir un reconeixement a nivell internacional, així com fer formació, investigació, creació i educació al voltant d'aquest mbit, i per aquest motiu hi haur una programació d'activitats especial.

La inauguració anir acompanyada de l'exposició 'Cent anys de tapís a Sant Cugat', que té com a comissria la historiadora i crítica d'art Pilar Parcerisas i es tracta del recopilatori d'una setentena d'obres d'art txtil que est dividida en set rees, des de principis del segle XX fins a l'actualitat, passant pel noucentisme i l'art-decó, entre d'altres.

Entre algunes de les peces que mostraran hi ha 'L'iris d'eau' de Jean Lurat, que és la primera vegada que s'exposa a Catalunya.