Publicat 23/7/2019 11:54:23 +02:00CET

Sant Cugat declara la situació d'emergència climàtica ambiental

El Ayuntamiento de Sant Cugat del Vallès (Barcelona)
CS SANT CUGAT - Archivo

SANT CUGAT DEL VALLÈS (BARCELONA), 23 jul. (EUROPA PRESS) -

El ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) ha declarat la situació d'emergència climàtica ambiental per poder incidir en qüestions de mobilitat sostenible, la qualitat de l'aire, l'economia circular i les energies renovables, entre d'altres.

Es tracta d'una moció institucional, que es va presentar en el primer ple ordinari del nou mandat, que es va celebrar aquest dilluns, i que ha fixat l'objectiu que abans de tancar el 2019 es constitueixi una Taula per a l'Emergència Climàtica, formada per experts, tècnics municipals, de la comunitat educativa i la innovació, així com entitats, moviments socials i representants de grups polítics, segons ha informat el consistori en un comunicat.

La proposta pretén crear un pla d'acció que s'implementarà a partir de l'anunci de la Declaració d'Emergència Climàtica.

TÚNELS DE VALLVIDRERA

Així mateix, s'ha donat llum verda a la moció de Cs que ha reclamat "alternatives que millorin la seguretat" als Túnels de Vallvidrera, amb la instal·lació de mitjans físics de separació als carrils reversibles de circulació i que no es doni pas alternatiu pel carril central, a més de millorar-ne la il·luminació i senyalització.

El text ha atorgat sis mesos al Govern per incorporar aquestes mesures, i les ha justificat per l'últim accident, que es va produir el passat 29 d'abril, amb la mort d'una persona i tres ferits, a més, en la moció s'ha recollit que segons el Servei Català de Trànsit s'han registrat quatre accidents mortals en els darrers anys.