Publicat 15/6/2020 17:56:15 +02:00CET

Sant Cugat (Barcelona) limita els habitatges d'ús turístic a la ciutat

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Barcelona)
CS SANT CUGAT - Archivo

Hi ha 90 habitatges amb llicència d'ús turístic

SANT CUGAT DEL VALLÈS (BARCELONA), 15 juny (EUROPA PRESS) -

El ple del mes de juny que s'ha celebrat aquest dilluns a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) ha aprovat una modificació del Pla general metropolità (PGM) per limitar els habitatges d'ús turístic a la ciutat.

La mesura del govern municipal d'ERC, la CUP i PSC, preveu una distància mínima de 300 metres entre aquests habitatges, a més prohibir que s'instal·lin a plantes baixes --excepte a cases unifamiliars--, en sòl per a habitatge protegit i edificacions fora d'ordenació.

Tampoc no es podran habilitar allotjaments temporals com residències d'estudiants, albergs de joventut i pensions, entre d'altres.

L'objectiu d'aquesta mesura és "evitar la implantació no regulada d'aquest tipus d'allotjaments, perquè poden generar efectes negatius com la reducció de l'oferta", un possible encariment dels preus i problemes de convivència.

La proposta ha prosperat gràcies als vots de les tres formacions que integren el consistori i l'abstenció de l'oposició --Junts per Sant Cugat i Ciutadans--.

Al municipi vallesà hi ha 90 habitatges amb llicència d'ús turístic --més de la meitat, a la zona del centre--, i l'any passat es va suspendre temporalment l'atorgament de llicències arran d'un increment del 200% de les sol·licituds.

Contador