Publicat 08/12/2015 15:14

Salut Pública de Barcelona estudiarà l'evolució del càncer de mama en 3.000 dones

BARCELONA, 8 des. (EUROPA PRESS) -

L'Agència de Salut Pública de Barcelona (Aspb) està desenvolupant el projecte Cohort Dama per estudiar l'evolució de 3.000 dones diagnosticades i tractades de càncer de mama en hospitals de Barcelona per observar els factors que poden influir en la qualitat de vida i l'evolució de la malaltia.

L'estudi té el finançament del Fons d'Investigacions Sanitàries del Govern espanyol i ha rebut el suport de l'Institut Català de les Dones (ICD) de la Generalitat, ha informat aquest dimarts l'Ajuntament en un comunicat.

El programa consta d'un qüestionari confidencial de 40 preguntes sobre aspectes com les emocions, la qualitat de vida, l'ansietat i la depressió, l'estil de vida de les pacients, la nutrició, l'exercici, l'ús de teràpies alternatives i la satisfacció amb els serveis sanitaris, entre altres.

La informació obtinguda s'analitzarà i també es tindran en compte determinants socials com l'origen cultural, el nivell social, nivell d'estudis i el barri en què viu la pacient.

Per reconèixer l'esforç i valorar el temps de les dones incloses en l'estudi, la cuinera Carme Ruscalleda els ha regalat un receptari conceptualitzat en què es tenen en compte els principis de menjar sa i bé.

DIAGNOSTICAR A TEMPS

L'Ajuntament de Barcelona ha informat que no es pot evitar l'aparició d'aquest tipus de càncer, però ha insistit que el diagnòstic a temps permet iniciar el tractament de manera precoç i augmentar les possibilitats de curació.

El càncer de mama és el més freqüent entre les dones i representa el 30% de tots els tumors que es pateixen, i, tot i que els últims anys el nombre de casos ha estat destacable, la supervivència de les dones ha augmentat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés