Publicat 07/06/2019 14:57CET

La Sagrada Família pagar més de 4 milions d'euros a l'Ajuntament per la llicncia d'obres

La Sagrada Família pagar més de 4 milions d'euros a l'Ajuntament per la llicncia d'obres
BASÍLICA DE LA SAGRADA FAMILIA - Archivo

El temple també haur de destinar 36 milions en 10 anys per millorar l'entorn

BARCELONA, 7 juny (EUROPA PRESS) -

La Junta Constructora de la Sagrada Família haur de pagar 4,627 milions d'euros a l'Ajuntament de Barcelona per la llicncia d'obres que li ha concedit després de més de 130 anys sense els permisos pertinents.

Així ho ha anunciat la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, aquest divendres en roda de premsa, en qu ha aplaudit que a partir d'ara el temple pagui com tothom "sense cap tipus de privilegis", i ha assegurat que han estat treballant els darrers anys per resoldre una anomalia histrica de la ciutat que no s'havia abordat fins ara, en les seves paraules.

Sanz ha detallat que els diners s'abonaran com ho determini l'Institut Municipal d'Hisenda, i aniran al pressupost general de l'Ajuntament "per poder continuar fent coses", i el desglossament del que ha d'aportar el temple est format per l'impost de construccions i la taxa de la llicncia d'obres.

36 MILIONS PER MILLORAR LA ZONA

La llicncia és fruit de l'acord que van signar l'Ajuntament i la junta constructora l'octubre del 2018, quan van acordar que la Sagrada Família es comprometia a aportar 36 milions d'euros durant els propers 10 anys per finanar les despeses municipals que generen les seves activitats.

Així, els diners que aportar serviran per millorar aspectes relacionats amb la urbanització, la mobilitat, el transport públic i el manteniment de l'espai de la zona amb l'objectiu d'"equilibrar els efectes del turisme", ha detallat Sanz.

OBRES ACABADES EL 2026

La llicncia preveu una gran rehabilitació amb augment de volum així com l'execució de les obres d'edificació del temple, que consta de l'edifici principal, torres de diferent grandria i dues plantes subterrnies.

La llicncia estableix que el sostre mxim edificable a la parcella és de 53.495,61 metres quadrats, mentre que la superfície construda sobre rasant és inferior, de 41.026,69 metres, i es preveu que les obres acabin l'any 2026.

A les dues plantes del soterrani, la menys dos contindr magatzems i installacions de l'edifici, mentre que a la menys u és on es troba la cripta, diverses galeries sota la nau principal i installacions.

CENTRE D'ÚS RELIGIÓS I CULTURAL

En parallel a la llicncia d'obres, l'Ajuntament també ha tramitat els permisos d'activitat pels usos de la basílica, i mentre que l'activitat principal de l'edifici ser la de centre de culte visitable --obert més enll de l'horari dels actes litúrgics-- també hi atribueix un ús cultural per la presncia d'un museu.

A més, s'inclouen usos compatibles relacionats amb el funcionament i l'administració del centre, i ús comercial situat al soterrani perqu hi hagi un petit establiment de venda al detall de productes relacionats amb el temple, amb una superfície mxima de 378 metres quadrats.

SENSE ESCALINATA

Tant la llicncia d'obres com els plnols urbanístics estableixen l'ordenació urbanística de la parcella que ocupa el temple, delimitada pels carrers Provena, Sardenya, Marina i Mallorca, i no aborda la possibilitat de la continutat del projecte amb l'escalinata d'accés a la faana de la Glria pel carrer Mallorca.

Amb tot, un cop tramitades les llicncies, el proper pas, després de la constitució del nou consistori, segons l'Ajuntament, ser promoure una comissió de treball per obrir el debat sobre les solucions per resoldre l'afectació urbanística que respecti el patronat, els vens i entitats.

El temple de la Sagrada Família ha apuntat en un comunicat de premsa que, amb la llicncia, la junta podr "continuar construint el projecte d'Antoni Gaudí", i ha sostingut que han collaborat estretament amb l'Ajuntament durant els darrers anys.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés