Publicat 22/5/2019 14:13:18 +02:00CET

Rosa Regàs, Carla Simón, Mar Coll i Falciani, entre les 165 personalitats que donen suport a Colau

26M.- Rosa Regàs, Carla Simón, Mar Coll Y Falciani, Entre 165 Personalidades Que Apoyan A Colau
EUROPA PRESS

Demanen una ciutat "pont entre una Catalunya que reclama més sobirania i una Espanya plurinacional"

BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

Un manifest de suport a la candidatura de l'alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció per BComú, Ada Colau, ha reunit les signatures de 165 personalitats de l'àmbit acadèmic i de la cultura, entre les quals figuren les de la cineasta Carla Simón; l'escriptora Rosa Regàs; la directora i guionista Mar Coll; l'actor Eduard Fernández, i l'enginyer i activista Hervé Falciani.

També el signen l'escriptor i filòsof Santiago Alba Rico; els actors Carlos Bardem, Pilar Bardem, Antonio de la Torre, Juan Diego Botto, Bàrbara Mestanza, Vicky Peña i Alberto San Juan; les directores Neus Ballús i Elena Trapé; el cineasta Pere Portabella, i els sociòlegs Manuel Castells i Marina Subirats, als quals Colau ha agraït el seu suport en una roda de premsa.

El manifest també inclou la signatura del geògraf Oriol Nel·lo; el sindicalista Joan Carles Gallego; l'economista Arcadi Oliveres; el jurista Javier Pérez Royo; el president de l'Associació Catalana d'Expressos Polítics del Franquisme, Carles Vallejo; el poeta Eduard Escoffet; la presidenta del PEN Català, Àngels Gregori, i el professor de Ciència Política i exdirigent d'ICV Ricard Gomà, entre d'altres.

Colau ha destacat que la seva candidatura està rebent molts suports, també de l'àmbit internacional, i ha dit que es deu al fet que, en un moment en què tornen els discursos d'odi, Barcelona es converteix en un referent d'esperança i en una ciutat que no es resigna: "Som una ciutat viva que vol somiar" i que està convençuda que el món pot ser millor.

Ha assenyalat que vol governar quatre anys més per demostrar que hi ha alternativa i per teixir aliances amb altres ciutats que evidenciïn que l'amor guanya l'odi, i ha dit que Barcelona compta amb una ciutadania crítica, compromesa i activa: "Ho té tot la ciutat i la seva gent per demostrar que sí que es pot", ha dit al costat de diversos signants del manifest.

CASTELLS I MESTANZA

Castells ha demanat el vot per Colau perquè la seva candidatura ve de moviments socials que van dir 'prou' a la destrucció de la ciutat, i van frenar el que ha anomenat una ofensiva devastadora: "Han fet moltes coses en quatre anys i en condicions molt difícils i amb un bombardeig de polítics i financers que no han aportat res a Barcelona, sinó a la seva butxaca".

"Els propers quatre anys podrien ser un moment de veritable renaixement de la ciutat" en àmbits com la cultura, la ciència i la tecnologia, ha defensat Castells, que ha estat presentat pel número dos de la llista de Colau, Joan Subirats.

Bàrbara Mestanza ha assegurat que ella no s'hauria posicionat en política si no hagués estat per Colau, perquè sempre s'havia sentit lluny dels polítics, i ha explicat que la va conèixer quan la seva família havia de ser desnonada per segona vegada, i la seva mare va ser a la PAH, on va passar de tenir falta de fe i un sentiment de culpabilitat a guanyar força i seguretat.

L'actriu i dramaturga ha assegurat que, amb Colau, va sentir per primera vegada que algú l'estava parlant a ella directament des de l'àmbit de la política, i ha tancat la seva intervenció agraint a Colau la seva feina i amb una abraçada emocionada.

MANIFEST

El manifest defensa que Barcelona ha començat a revertir desigualtats i que l'executiu municipal ha promogut més inversió social, més guarderies, millores en el transport públic, l'operador energètic i el dentista municipal: "Un balanç que vol respondre les pors amb accions concretes i necessàries".

Sostenen també que Barcelona "ha estat i vol continuar sent un pont entre una Catalunya que reclama més sobirania i una Espanya plurinacional, fraternal, republicana i feminista", i asseguren que Colau és l'única garantia per continuar avançant amb més força en una Barcelona que posa les persones al centre i que és esperança contra la por.

"S'han canviat les regles del joc de l'urbanisme", s'han teixit aliances amb altres ciutats i s'han encarat les amenaces del canvi climàtic, per la qual cosa demana que Barcelona repeteixi el camí del 2015 i aposti per un govern valent i de gent comuna, també en un moment en què tornen missatges i moviments d'extrema dreta, assenyala el manifest.