Publicat 12/2/2019 17:49:42 +01:00CET

Restauradors i empresaris impulsen un pregó per Santa Eullia crític amb l'Ajuntament

Nota De Prensa, Veintiocho Restaurantes Utilizarán 17.000 Salvamanteles Para Sen
CRUZ ROJA - Archivo

Lluís Sans critica en un acte amb Colau que hi ha hagut una confusió de l'"enemic"

BARCELONA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

El Gremi de Restauració de Barcelona ha promogut un pregó propi per a les festes de Santa Eullia, que ha tingut com a pregoner el president de l'Associació Passeig de Grcia, Lluís Sans, que ha estat crític amb algunes polítiques del Govern d'Ada Colau.

En un acte al qual ha assistit l'alcaldessa, Sans ha defensat la figura de l'empresari com algú que contribueix a millorar la ciutat, i ha sostingut que durant aquest mandat l'Ajuntament s'ha "confós d'enemics als quals calia fer front".

El també responsable de la sastreria Santa Eullia ha dit que aquests enemics equivocats --com les terrasses i el turisme-- han restat energies per combatre la inseguretat, millorar la mobilitat --més enll dels carrils bici-- i promoure la creació de llocs de treball i oportunitats.

Ha sostingut que aquest ha estat un mandat agredol, i ha interpellat els alcaldables de les eleccions del maig: "Us demano valentia per obrir-vos a totes les barcelones, i no només a aquelles que formen part de la vostra trajectria personal o del vostre entorn polític".

EVITAR ELS PREJUDICIS

"Si us allibereu de prejudicis i dogmatismes, veureu el que uneix totes aquestes barcelones", ha afegit Sans, que ha dit que no se sent representat quan es vincula l'empresariat a la precarietat laboral, a la mercantilització de la ciutat i a l'ocupació vora de l'espai públic per treure'n benefici.

Ho ha dit juntament amb el president del Gremi de Restauració, Pere Chias, que ha explicat que la motivació dels impulsors d'aquest altre pregó de Santa Eullia es basa en qu la ciutat és capa d'organitzar-se al marge del poder institucional.

A més de Colau, a l'acte han assistit diversos regidors i els presidents dels grups municipals del PDeCAT, Xavier Trias; Cs, Carina Mejías, i el PP, Alberto Fernández, i també el candidat a l'Alcaldia amb el suport de Cs, l'ex-primer ministre francs Manuel Valls, entre d'altres.