Publicat 13/12/2019 17:36:52 +01:00CET

Restauradors de Barcelona veu "desorbitada" la proposta d'ERC sobre la taxa de terrasses

BARCELONA, 13 des. (EUROPA PRESS) -

El Gremi de Restauració de Barcelona considera "desorbitada i inacceptable" la proposta de rebaixa de l'increment de la taxa de terrasses que ERC està negociant amb el Govern municipal perquè, segons ells, parlar d'una rebaixa és falsejar el debat.

"No estem davant cap rebaixa: el que tenim damunt de la taula contínua sent un augment inaudit i letal per a la restauració", ha aclarit el director del Gremi, Roger Pallarols, aquest divendres amb un comunicat.

El Gremi assegura que la suposada rebaixa "al voltant del 40%" encara es tradueix en increments que superen el 200% en llocs com la plaça Rovira i Trias o el carrer Almirall Churruca, i destaca que en ubicacions com la plaça Sant Pere o la plaça Salvador Seguí, l'augment continua sent superior al 400%.

Així i tot, han agraït els "esforços dels negociadors", els insten a parlar d'increments a partir dels valors actuals, i els recriminen que l'augment que es vol aplicar en la taxa de terrasses no s'està aplicant a cap altra taxa.

Així mateix, reclamen a tots els grups municipals a no donar la negociació per tancada: "Es donen les circumstàncies perquè torni si pot ser un pacte com el que va possibilitar modificar l'ordenança de terrasses", explica Pallarols.