Publicat 27/8/2020 12:14:39 +02:00CET

Repsol inverteix 32 milions en el seu Complex de Tarragona per ampliar la fabricació de la seva gamma de polímers

Complex industrial de Tarragona de Repsol (Arxiu)
REPSOL - Archivo

MADRID, 27 ago. (EUROPA PRESS) -

Repsol invertirà 32 milions d'euros per convertir el 2021 al seu Complex Industrial de Tarragona en la primera planta de la Península Ibèrica per a la fabricació de polímers d'alta resistència a l'impacte, va informar la companyia.

En concret, per produir aquests materials avançats el grup adequarà una de les unitats del complex, amb aquest cost total de 32 milions d'euros, entre inversions i altres tipus de desemborsaments.

Els polímers són un producte d'alta especialització que aporta un gran valor afegit en mercats com el de l'automoció, tant per la seva major lleugeresa com, principalment, per la seva extraordinària resistència a l'impacte, la qual cosa redunda en una major seguretat dels vehicles.

Gràcies a aquestes característiques, aquest tipus de polímers serveixen com a matèria primera per a la fabricació de para-xocs i diferents elements interiors i exteriors dels vehicles que requereixen d'especial fermesa, com panells de portes i instruments. El seu ús en aquestes peces augmenta significativament la protecció de l'habitacle.

SUBMINISTRADOR CLAU PER A l'AUTOMOCIÓ

El grup presidit per Antonio Brufau va indicar que aquest projecte reforça el seu paper com a "subministrador clau per al sector de l'automoció i companyia compromesa amb el medi ambient, en el marc del seu objectiu d'aconseguir zero emissions netes l'any 2050".

A més, els polímers també són útils per a altres tipus d'aplicacions, com la fabricació de maletes, equipament esportiu o carcasses de grans bateries, que poden aprofitar les seves característiques particulars per millorar les seves prestacions.

La companyia que dirigeix Josu Jon Imaz va destacar que aquesta nova gamma de polímers té menor densitat que altres materials alternatius, amb el que, a més, contribueix a disminuir el pes total dels vehicles, la qual cosa redueix les seves emissions i amplia la seva autonomia.

UN SEGON REACTOR

Per a fabricar aquesta nova gamma de polímers, Repsol instal·larà un segon reactor en una de les unitats de producció de polipropilè de l'àrea Química del seu Complex Industrial de Tarragona.

Aquest centre petroquímic de Repsol és el més important d'Espanya i en ell es fabriquen diferents tipus de polímers, matèria primera per a infinitat de productes d'ús quotidià.

Repsol fabrica i comercialitza una àmplia varietat de productes químics, que abasten des de la petroquímica bàsica fins a la derivada, entre els quals es troba una àmplia gamma de poliolefinas, totes 100% reciclables.

L'energètica aposta per una química eficient en el seu procés industrial i orientada a l'economia circular, amb l'objectiu de reciclar al 2030 l'equivalent al 20% de la seva producció de poliolefinas.

Contador