Publicat 12/4/2019 16:02:35 +02:00CET

Reobre el funicular de Montjuc encara que continuen les obres de rehabilitació de les estacions

Funicular de Montjuc
TMB - Archivo

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

El funicular de Montjuc reobrir al públic dilluns vinent 15 després d'estar tancat durant cinc mesos i mig i haver superat la segona part de la revisió i actualització, que era obligatria a partir de les 22.500 hores de funcionament.

Segons ha informat aquest divendres en un comunicat TMB, continuaran les tasques de rehabilitació integral de les estacions durant aproximadament 10 mesos, que es faran fora de l'horari comercial.

Així, amb el tancament del funicular s'ha aprofitat per rehabilitar les dues estacions, Parallel i Parc Montjuc, on ja s'ha executat la part de l'obra que és incompatible amb el servei de passatgers i actualment s'estan remodelant l'arquitectura de les andanes, les escales, els passatges i les dependncies.

També se substituirá la illuminació existent per llums led, es canviar la línia de peatge de l'estació superior i s'adequaran les installacions a la normativa de protecció civil.

RGIM ESTRICTE PER AL FUNICULAR

D'acord amb la normativa del transport per cable, el funicular est sotms a un rgim estricte de manteniment preventiu, que inclou revisions anuals i d'altres més profundes en funció del temps de servei.

La primera gran revisió, des del 1992, ha comportat actuacions "de tanta profunditat" que s'han dividit en dues parts per minimitzar-ne l'impacte.

La primera part de la revisió que es va fer el 2015 va ser la renovació dels trens i del sistema de comandaments de la circulació, i la segona, que va comenar el 5 de novembre de l'any passat, va consistir en la revisió de la sala de mquines, la de contrapesos i la plataforma de la via.

En la segona fase, que va comenar el 2018, s'han desmuntat els elements de seguretat de la installació, la substitució d'equips per envelliment tecnolgic i les reparacions i actualitzacions en la infraestructura de la installació.