Publicat 12/2/2019 17:34:58 +01:00CET

Reactiven una plataforma territorial per exigir inversions en la línia frria Lleida-Manresa

Rosa Maria Perelló juntament amb Ramon Farré, Flix Larrosa i Marc Solsona
EUROPA PRESS

LLEIDA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa María Perelló (PDeCAT), ha anunciat aquest dimecres la reactivació de la plataforma territorial en defensa de la línia de tren Lleida-Manresa (Barcelona) creada fa anys per exigir inversions a l'Estat.

Després de reunir-se amb els deu alcaldes de les poblacions per les quals passa la línia frria R12 que uneix Lleida i Manresa, la presidenta ha dit en declaracions als mitjans que es convidar a aquesta iniciativa les cambres de comer de Lleida i Trrega i els consells comarcals.

Perelló ha recordat que aquesta plataforma va ser impulsada per l'actual secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, quan presidia la Diputació de Lleida.

Hi han assistit l'alcalde de Lleida, Flix Larrosa (PSC); el de Mollerussa, Marc Solsona (PDeCAT), i el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, entre d'altres crrecs.

Després de la trobada, Perelló ha assenyalat que es crear una comissió territorial que sollicitar una trobada amb diversos responsables de la Generalitat i amb el Ministeri de Foment i que a llarg termini es plantejar el trasps de la línia a l'administració catalana.

"S'ha de fer un trasps a la Generalitat en condicions, no com est ara, per tot aix ho decidirem més endavant", ha dit la presidenta, que ha mostrat la seva satisfacció perqu a la trobada hi han assistit tots els alcaldes.

Segons les dades de la presidenta, el 2018 es van produir en la línia al seu pas per Lleida 42 incidncies i la inversió ha estat zero en molts exercicis.