Actualitzat 09/06/2021 16:21 CET

Puigneró concreta que la prova pilot de la T-Mobilitat es farà els dies del Mobile

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presenten 69 busos ecològics que s'incorporen a la flota de TMB.
EUROPA PRESS

Presenta al costat de Colau 69 busos elèctrics i híbrids nous que s'incorporen a la flota de TMB

BARCELONA, 9 Juny (EUROPA PRESS)

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha concretat aquest dimecres que la prova pilot de la T-Mobilitat es farà els dies que se celebra el Mobile World Congress (MWC) a la ciutat, del 28 de juny a l'1 de juliol.

Ho ha dit durant la presentació dels nous models de bus elèctrics i híbrids que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha incorporat a la seva flota, juntament amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la presidenta de TMB, Rosa Alarcón.

"Tenim una prova pilot prevista per al Mobile, per tant, durant el Mobile podrem començar a provar com serà aquesta T-Mobilitat", ha dit Puigneró, que no ha concretat el calendari específic de la implementació definitiva d'aquesta targeta perquè encara s'ha de reunir amb el seu equip i ha assegurat que en donarà més detalls durant les pròximes setmanes.

Ha assegurat que treballarà per posar en funcionament la T-Mobilitat i ha dit que com a vicepresident de Polítiques Digitals i Territori no té "excusa perquè aquesta legislatura" s'apliqui la targeta de transport recarregable que es podrà validar sense contacte.

"El departament treballarà l'aposta decidida i definitiva per aplicar i posar en marxa la T-Mobilitat", ha reiterat, i s'ha compromès a gestionar i governar un nou sistema de mobilitat per situar Barcelona i Catalunya com unes 'smarts cities' referents.

69 BUSOS ECOLÒGICS NOUS

Puigneró, Colau i Alarcón han presentat els 23 busos íntegrament elèctrics i 46 híbrids (elèctrics i de gas natural comprimit) nous --69 en total-- que s'estan incorporant a la flota el segon trimestre d'aquest any per millorar el medi ambient i l'eficiència del transport públic.

Els 23 busos elèctrics --tots articulats, de 18 metres de longitud i equipats amb pantògrafs per carregar bateries-- se sumen als set articulats que ja s'han assignat a la línia H16 des del 2019.

Part dels nous busos elèctrics ja circulen amb passatgers des de fa unes setmanes, amb la previsió que, amb les següents incorporacions, els pròxims dies el 100% dels vehicles assignats a la línia H16 siguin d'emissió zero.

D'aquesta manera, l'H16 serà la primera línia urbana d'alta demanda de Barcelona i de la resta d'Espanya que funcionarà íntegrament amb vehicles de propulsió elèctrica, un fet que Colau ha celebrat.

Les següents línies que s'electrificaran seran l'H12 (Gornal - Besòs Verneda) i la V15 (Barcelona - Av. Tibidabo), que també es troben entre les de més passatge de la xarxa, mentre que TMB gestiona els projectes per construir els punts de recàrrega ràpida als extrems d'aquestes dues línies, amb la previsió que es puguin electrificar entre el 2022 i 2023.

Dels 46 vehicles híbrids de gas nous, 30 són de mesura estàndard (de 12 metres de longitud) i 16 són articulats (de 18 metres) i es destinaran a línies gestionades pel centre operatiu de negoci de la Zona Franca, especialitzat en gas natural comprimit, on substituiran unitats amortitzades de més de 14 anys d'antiguitat.

"UN SALT D'ESCALA"

Colau ha celebrat que aquests models són "un salt d'escala", però ha assegurat que també treballaran en el mode de transport de tots els barris i que col·laboraran amb totes les administracions perquè hi hagi un aire net i saludable.

Així mateix, ha destacat que han "augmentat moltíssim la inversió els últims anys", juntament amb la Generalitat i l'AMB, perquè creu que cal una alternativa eficaç, eficient i ràpida per reduir l'ús del vehicle privat a motor, en les seves paraules.

De la seva banda, Puigneró ha assegurat que el Govern fa una "aposta impecable i decidida per combatre el canvi climàtic", una problemàtica que ha dit que abordarà no tan sols el departament específic d'Acció Climàtica, sinó que es farà de manera transversal a tot el Govern.

Finalment, Alarcón ha posat en valor l'esforç de les administracions i de la indústria de l'automoció i ha demanat a la Generalitat busos petits sostenibles, que no funcionin amb dièsel, per als barris de muntanya: "És una espineta de TMB".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés