BARCELONA 5 febr. (EUROPA PRESS) -
L'Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP) ha proposat a l'Ajuntament de Barcelona que integri en un únic bitllet la connexió entre la plaa de Catalunya i el parc del Tibidabo mitjanant el FGC que porta fins al lloc on hi ha el Tramvia Blau que al mateix temps va fins al Funicular del Tibidabo, i aquest fins al parc, i que el bitllet es pugui obtenir en qualsevol de les estacions de metro o FGC.
Així, la PTP vol obtenir més rendiment de l'histric Tramvia Blau, actualment i des de fa un any en aturada tcnica a causa de reformes: "Proposem a l'Ajuntament que no només reformi una línia histrica que necessita conservar-se, sinó que també aprofiti per millorar l'accés del transport públic al Tibidabo i a la serra de Collserola", ha apuntat el president de l'associació, Ricard Riol, en una roda de premsa aquest dimarts.
Segons Riol, l'accés a Collserola amb aquesta combinació és la ruta més curta, més pintoresca i de valor patrimonial, ha dit, i ha criticat que la manera de comercialització actual del Tramvia Blau estigui obsoleta, ats que el tiquet només es pot obtenir fent cua al mateix lloc, i amb pagament en efectiu: "Una cosa és conservar el vehicle i la histria, i una altra és ser incapa d'absorbir la demanda. La comercialització segueix sent de l'any 1901".
Riol ha apostat per aquesta manera de connectar el centre amb la muntanya perqu considera que és la manera més sostenible, i també ha proposat que el tramvia faci una parada al Cosmocaixa, "perqu moltes persones assisteixen al centre d'exposicions".
Segons la PTP, la manera d'explotació del transport "deixava molt a desitjar", perqu fins al moment quan operava només funcionava els caps de setmana i a l'estiu, amb una baixa capacitat, per aquest motiu ha proposat la reforma de nous vehicles de la flota i també la incorporació de vehicles d'altres flotes, perqu hi hagi un total de quatre tramvies operatius cada dia, i passar d'entre 192-288 passatgers l'hora, a 1800.
EL TRAMVIA BLAU PEL CENTRE DE LA CALADA
També ha alertat sobre els inconvenients, al seu parer, de collocar el Tramvia Blau als laterals de les vies, tal com preveu fer l'Ajuntament.
"Les zones laterals és on es concentren cotxes en crrega i descrrega, que farien que el trajecte del tramvia es veiés entorpit", ha explicat Riol, que també ha afegit que als laterals hi cau més vegetació dels arbres, la qual cosa suposaria un perill per al tramvia, que podria relliscar.
Així mateix, han assegurat que suposa una mala integració per a la bicicleta, que si acostuma a anar pels laterals, podria desestabilitzar-se amb les vies, així que han apostat per un trajecte pel centre de la calada.
EL RETORN DEL TRAMVIA
El passat 29 de gener, quan es complia un any de la parada del Tramvia Blau, la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, va apuntar en el seu perfil de Twitter que les obres de reforma del tramvia serien, com van anunciar en el seu moment, de més de dos anys, encara que va assegurar que "el treball avana".
Vidal va apuntar que durant l'any passat es van planificar i van comenar a executar les obres de les cotxeres, i que ara s'est treballant sobre el projecte ferroviari del recorregut, que segons la regidora, es licitar al mes de mar.
En la roda de premsa d'aquest dimarts també estava present l'especialista en el sector ferroviari Carles Salmerón, que ha alertat que en moltes ocasions les suspensions temporals de serveis d'aquest tipus acaben en un tancament "per culpa de la lentitud de l'administració".