Publicat 24/7/2019 14:19:33 +02:00CET

El PSC-CP, els comuns, ERC-AM i JxCat firmen un acord de govern de l'AMB

Consell Metropolità del AMB
AMB - Archivo

BARCELONA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

Els grups metropolitans del PSC-CP, En Comú Guanyem (ECG), ERC-AM i JxCat han firmat un acord de govern per a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ha anunciat en un comunicat aquest dimecres, un dia abans que es constitueixi el Consell Metropolità, el màxim òrgan de govern de l'AMB.

L'acord de govern preveu l'elecció de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com a presidenta de l'AMB, sobre la base d'una proposta que s'haurà de formular al Consell d'Alcaldes dels 36 municipis que l'integren, que també planteja designar vicepresident executiu l'alcalde de Cornellà de Llobregat (Barcelona), Antonio Balmón.

L'AMB ha destacat que les prioritats del mandat se centraran en l'habitatge assequible, la mobilitat sostenible i de baixes emissions i l'augment de l'ocupació, i afrontarà les desigualtats socials i l'emergència climàtica, amb l'objectiu de garantir un medi ambient saludable i un aprofitament racional dels recursos naturals.

El programa de govern aposta pel progrés socioeconòmic de la metròpoli com a motor d'ocupació i benestar, i treballarà per millorar la qualitat de vida de les persones i la cohesió social en l'entorn metropolità.

L'acord programàtic inclou 54 objectius "amb un fort contingut social" i mesures per vertebrar el territori metropolità, així com promoure la implicació ciutadana en la presa de decisions i aprofundir en les relacions de cooperació amb la resta d'institucions locals de la regió metropolitana barcelonina.

el més llegit

 1. 1

  L'alcalde de Tarragona demana "sortir amb seny" després de passar a la fase 2

 2. 2

  Extingit l'incendi a la indústria de Sarrià de Ter (Girona)

 3. 3

  SOS Costa Brava protesta contra projectes urbanístics a Begur, Palamós i Palafrugell (Girona)

 4. 4

  Nissan revela el dijous el seu pla de reestructuració amb el futur de la planta de Barcelona

 5. 5

  Generalitat i Govern central tenen converses "fluïdes" sobre l'encaix de l'ingrés vital i la RGC