Publicat 11/5/2020 15:45:48 +02:00CET

El PSC de Badalona ofereix a Guanyem repartir-se l'Alcaldia per evitar que governi Albiol

El quart tinent d'alcalde i regidor de Seguretat, Govern i Territori de Badalona (Barcelona), Rubèn Guijarro (ARXIU)
EUROPA PRESS - Archivo

PSC, Guanyem, ERC, Comuns i JxCat de Badalona es reuneixen per aconseguir un acord

BADALONA (BARCELONA), 11 maig (EUROPA PRESS) -

El PSC de Badalona ha ofert aquest dilluns a la candidata de Guanyem, l'exalcaldessa Dolors Sabater, repartir-se l'Alcaldia, i que governi ella durant el primer any i mitjà i que, a partir de novembre de 2021, agafi el relleu l'actual tinent d'alcalde, el socialista Rubén Guijarro.

"És una opció que posem sobre la taula per desencallar la situació", asseguren fonts dels socialistes a Badalona, el mateix dia en el qual l'alcaldessa accidental de la ciutat, Aïda Llauradó (Badalona en Comú), ha proposat prorrogar la seva estada en el càrrec fins que els partits d'esquerra aconsegueixin un acord per evitar que governi Xavier García Albiol (PP).

Mancant un dia perquè se celebri el ple d'investidura a Badalona per nomenar el substitut del socialista Álex Pastor, que va ser detingut per saltar-se el confinament i per conduir presumptament begut, encara no hi ha un candidat de consens.

Per intentar aconseguir un acord, PSC, Guanyem, ERC, Badalona en Comú i JxCat de Badalona estan reunits per analitzar totes les opcions i intentar trobar una sortida.

Encara que Guanyem no volia compartir l'Alcaldia, estan estudiant actualment la proposta dels socialistes, que asseguren que és "honesta i sincera per un lideratge compartit que posa per sobre de tot Badalona i la lluita contra la crisi".

"La ciutat necessita un govern sòlid que afronti la crisi amb polítiques d'esquerres i progressistes", destaca el PSC.

La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que recolzaran la proposta que pactin el PSC i Guanyem per evitar que Albiol es posi al capdavant de l'Alcaldia.

Contador