Publicat 11/5/2020 19:48:23 +02:00CET

El PSC de Badalona condiciona el seu suport a Sabater a dividir l'Alcaldia 18 mesos i signar-ho

El tinent d'alcalde de Badalona (Barcelona) Rubèn Guijarro, en una imatge d'arxiu.
EUROPA PRESS - Archivo

Guijarro assegura que la resta de grups que participen en les negociacions recolzen aquest repartiment

BARCELONA, 11 maig (EUROPA PRESS) -

El tinent d'alcalde de Badalona (Barcelona) Rubén Guijarro ha condicionat aquest dilluns el suport del seu grup municipal a la candidata a l'Alcaldia i exalcaldessa, Dolors Sabater (Guanyem), al fet que el repartiment del càrrec amb ell sigui de 18 mesos i a que Guanyem el signi per escrit.

Ho ha dit en una roda de premsa telemàtica després que Sabater s'hagi obert a dividir-se l'Alcaldia amb Guijarro, però no a fer-ho durant aquests 18 mesos que vol el PSC, i hagi demanat la confiança dels socialistes perquè la recolzin aquest dimarts en el ple d'investidura encara que quedin detalls per tancar.

"L'acord serà de repartiment de 18 mesos i 18 mesos i estarà signat abans de demà, o no serà", ha advertit Guijarro, que s'ha mostrat convençut que aquest detall no impedirà que Guanyem accepti formar un govern progressista després de la dimissió de l'exalcalde Álex Pastor, que va ser detingut per presumptament conduir begut durant el confinament.

"El pacte ha de ser en aquestes condicions, per escrit i signat per tots els grups municipals" que formen part de les negociacions: són tots excepte el PP, liderat per l'exalcalde Xavier García Albiol, que va ser el més votat en les eleccions, per la qual cosa serà investit si cap altre candidat aconsegueix finalment la majoria absoluta.

La proposta del PSC inclou investir a Sabater com a alcaldessa aquest dimarts i que ho sigui fins al 12 de novembre de 2021, quan el càrrec passaria a Guijarro, qui ha assegurat que la resta de grups de les negociacions --ERC, Badalona en Comú Podem i JxCat-- han estat d'acord.

"Ja no és una proposta només nostra", sinó de tots els grups municipals que l'avalen, ha dit el socialista, que ha explicat que l'ha enviat a tots els partits de les negociacions perquè la signin, i ha demanat a Guanyem que faci la seva reflexió tenint en compte que aquest és un assumpte molt seriós per a la ciutat.

Ha posat en dubte que els arguments que pugui esgrimir Guanyem contra la proposta "siguin prou sòlids com per rebutjar un acord com aquest" i, preguntat pels periodistes, ha dit que aquest no és un pacte límit tractant-se de Badalona --la investidura de Pastor es va acordar 'in extremis'-- i que encara falten hores per al ple.

PRIORITZAR LA CIUTAT

Guijarro ha sostingut que l'opció de repartir-se l'Alcaldia no és fàcil ni per al PSC ni per Guanyem, però que "la ciutat ha de quedar per sobre de tot", especialment davant la crisi pel coronavirus, i s'han de deixar de costat picabaralles de caràcter polític i personal, posant Badalona per davant de les sigles.

Preguntat pels mitjans, ha explicat que ha abordat el matí d'aquest mateix dilluns diversos escenaris amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, amb qui han valorat alternatives i han apostat per prioritzar Badalona, deixant de costat "el partidisme, el personalisme i el tacticisme electoral".

Contador