Protecció Civil tanca l'alerta de l'Inuncat després de les fortes pluges

Publicat 12/8/2019 20:47:54CET
Imatge del Port de Vilanova i la Geltrú a causa de les inundacions
BOMBERS DE LA GENERALITAT

BARCELONA, 12 ago. (EUROPA PRESS) -

Protecció Civil de la Generalitat ha tancat l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) una vegada resoltes les principals incidències ocasionades per les fortes pluges de la matinada d'aquest dilluns a poblacions catalanes, sobretot del Garraf, Baix Llobregat (Barcelona) i Baix Penedès (Tarragona).

Els cossos d'emergència i les brigades municipals han treballat durant tota la jornada per resoldre les principals incidències com arbres caiguts i inundacions de baixos, ha informat Protecció Civil en un comunicat.

En aquest episodi de pluges, el telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut un total de 483 trucades per 358 incidències relacionades amb les pluges.

Per comarques, la majoria de trucades s'han rebut de Garraf (198), Baix Llobregat (142), Baix Penedès (57), Tarragonès (31) i Barcelonès (15), i per municipis els que més han concentrat han estat Vilanova i la Geltrú, Castelldefels, Sitges, Cunit i Gavà.

Els Bombers de la Generalitat han atès un total de 378 avisos des de l'inici de l'episodi de pluja, i submarinistes del Grup d'Actuacions Especials (Grae) continua treballant per terra i mar al port de Vilanova i la Geltrú, apropant la costa peces de la nau destruïda pel vent.

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha informat al Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya de Protecció Civil que els cabals de rius, rieres i altres cursos fluvials de les comarques del Garraf i Baix Penedès ja s'han normalitzat.