Publicat 27/4/2020 13:34:56 +02:00CET

Prop de 150 fotògrafs participen en una venda benèfica a favor de Metges Sense Fronteres

l'Equador, de Joan Guerrero
JOAN GUERRERO / #FOTOSCONTRALACOVID

BARCELONA, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

Uns 150 fotògrafs de diversos països s'han unit a la campanya #fotoscontralacovid i han cedit els drets d'algunes de les seves obres per donar suport a Metges Sense Fronteres en la lluita contra el coronavirus; que l'entitat està lliurant, sobretot, a les residències d'ancians.

Autors consagrats com Samuel Aranda i Joan Guerrero, o emergents com Pep Bonet, han ofert fotografies de temàtiques molt variades i "a un preu molt reduït" els beneficis de les quals vehicularà l'associació barcelonina RUIDO Photo en favor de Metges Sense Fronteres, han explicat a Europa Press els impulsors de la iniciativa.

El fotoperiodista Jordi Pizarro, ideòleg de la campanya juntament amb Eloisa d'Orsi, ha destacat la velocitat amb la qual fotògrafs i fotògrafes "de primer nivell" es van sumar al projecte, que ha recaptat 30.000 euros fins aquest dilluns --16.000 solament el primer dia, 23 d'abril-- i al qual ja s'hi han volgut adherir uns cinquanta professionals més.

UN ÈXIT DOBLE

Per a Pizarro, les vendes estan suposant "un èxit per dos costats", ja que la iniciativa significa un esforç generós per part dels autors; i, al mateix temps, impliquen tot un triomf per al sector del fotoperiodisme i la fotografia artística, sovint castigat.

"És genial que des del món de la cultura es sumi tanta gent a un projecte benèfic, especialment en ser un sector amb tants egos i acostumat a la precarietat", ha afegit el fotoperiodista català, que ha explicat que algunes galeries d'art també s'han ofert a col·laborar.

Tot i que Pizarro ha indicat que des de l'organització no s'han marcat un objectiu econòmic concret; la campanya segueix l'exemple de la iniciativa #100FotografiperBergamo, que va aconseguir recaptar 726.000 euros en deu dies per ajudar l'Hospital de Bergamo (Itàlia) en la lluita contra la pandèmia.

Malgrat que la venda de les fotografies està pensada per a Espanya i els beneficis aniran destinats a la delegació local de Metges Sense Fronteres, Pizarro explica que la iniciativa ha traspassat fronteres, i que han venut fotografies a clients de Suïssa, el Regne Unit, Finlàndia i els Estats Units.

Les obres tenen un preu mitjà d'uns 100 euros, es lliuraran en un format de 20 x 30 centímetres sobre carta CANSON Fine Art, i es poden adquirir a la pàgina web www.fotoscontralacovid.com.