Publicat 7/4/2019 13:10:51CET

El projecte social Mescladís anirà als tribunals per mantenir la seva terrassa a Ciutat Vella

EUROPA PRESS

BARCELONA, (EUROPA PRESS)

El projecte d'inclusió social i laboral Mescladís anirà als tribunals per tractar de mantenir la gestió d'una terrassa en el Pou de la Figuera de Ciutat Vella de Barcelona, després que perdés un concurs les bases del qual consideren confuses: "No reconeixem que perdem".

El director de Mescladís, Martín Habiague, ha explicat a Europa Press que esperaran al fet que se'ls notifiqui oficialment que han d'abandonar l'espai per acudir als jutjats, tràmit en el qual col·labora el Col·lectiu Ronda.

Habiague ha avançat que demanaran mesures cautelars perquè el projecte no hagi d'abandonar aquesta terrassa, que gestiona des de fa anys, i ha titllat la situació actual de "profunda injustícia i barbaritat política i social".

Ha criticat que el guanyador del concurs sigui un "empresari sense vinculació ni arrelament al barri" que ja gestiona unes altres terrasses en el districte, i ha assegurat que, si haguessin perdut davant un altre projecte social, no s'oposarien.

RESULTAT DEL CONCURS

La regidora del districte, Gala Pin, va lamentar en una anotació en xarxes socials que la iniciativa hagi d'abandonar l'espai, però va recordar que va perdre un concurs públic: "No podem canviar el resultat d'un concurs. Seria delictiu".

Va defensar que el concurs es va dissenyar sobre la base d'unes prioritats de model de ciutat i amb clàusules per promoure l'economia social, i va afegir sobre Mescladís: "Desgraciadament, la pràctica quotidiana és molt millor que el projecte que va presentar el concurs, que és el que s'avalua".

"PLECS MAL REDACTATS"

Habiague ha detallat que la discrepància en la resolució del concurs es basa en el percentatge de personal provinent de projectes d'inclusió: ells van marcar el 75% --el són 13 de 15 empleats--, quan haurien d'haver assenyalat el 100%, però no ho van fer per uns "plecs mal redactats i confusos".

La iniciativa social, que ha recollit més de 8.300 signatures de suport, assegura que es tracta d'un error administratiu --ho va recórrer però el tribunal al qual ho va fer es va declarar incompetent, segons Habiague--.

Ha dit que la situació deriva d'un "mal fer o incompetència" de l'Ajuntament i que a Pin li queda gran el districte, i ha avisat que la resolució d'aquest concurs es contradiu amb les mateixes polítiques que vol impulsar BComú.

"No té a veure només amb Mescladís, sinó que té a veure amb un model de ciutat" i amb l'economia social i solidària que vol promoure el Govern municipal, el qui acusat d'omplir-se la boca amb determinades polítiques però després fer el contrari en els despatxos.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.