Publicat 8/4/2019 17:44:45 +02:00CET

Un projecte de música amb alumnes de primria de Catalunya actuar a L'Auditori

L'Auditori de Barcelona
AJUNTAMENT DE BARCELONA - Archivo

CERDANYOLA DEL VALLS (BARCELONA), 8 abr. (EUROPA PRESS) -

El projecte 'Els compositors entren a l'aula', coprodut per la Universitat Autnoma de Barcelona (UAB) i el Servei Educatiu de L'Auditori de Barcelona, que consisteix a introduir la música contempornia a la Primria, far un concert amb els temes creats per aquests estudiants a L'Auditori.

Les representacions musicals comenaran aquest dimarts i s'allargaran fins dijous, i sobre l'escenari de l'equipament cultural desfilaran 1.700 alumnes de tot Catalunya de 24 escoles que han participat en la iniciativa al llarg de cinc anys, segons ha informat la UAB aquest dilluns en un comunicat.

El projecte "és una experincia pedaggica innovadora a Espanya" i est construt sobre tres pilars: la música contempornia, el procés de composició dels alumnes i la intervenció d'un compositor a l'aula.

En aquesta cita a L'Auditori hi seran Oliver Rapopport, Pablo Carrascosa, Agustí Charles, Bernat Vivancos, Fabi Santcovsky, Joan Magrané y Fritz Hauser, perqu tots ells han participat en aquest projecte.

'Els compositors entren a l'aula', coordinat per la professora del departament de Didctica d'Expressió Musical, Plstica i Corporal de la UAB, Assumpta Valls, i que impulsa el grup de treball 'Músiques del món contempornies i modernes' del CIE de la UAB, est format per cinc docents de música d'escoles i dues de la universitat catalana.

El projecte va comenar el curs 2014-2015 amb cinc centres i L'Auditori s'hi va sumar el 2016-2017, la qual cosa ha servit per acostar la realitat del compositor a l'alumnat i, alhora, "veure la llavor creativa i sensorial" dels nens que sorgeix amb sinceritat i entusiasme, ha recalcat Valls.