Publicat 11/6/2019 21:33:58CET

Procés.- El judici toca a la seva fi aquest dimecres amb els últims informes i el torn d'última paraula per als acusats

Jornada 46 del judici del procés en el Tribunal Suprem
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO

MADRID, 11 juny (EUROPA PRESS) -

El judici pel procés independentista a Catalunya tocarà aquest dimecres a la seva fi just el dia en què es compleixen quatre mesos de durada; el president del tribunal, Manuel Marchena, declararà vist per a sentència després dels últims informes de conclusions de les defenses i el torn d'última paraula que es concedeix als acusats.

L'última sessió d'aquesta vista oral començarà les 9.30 hores previsiblement amb l'informe de la defensa del líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a la qual seguiran els lletrats de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera Dolors Bassa.

Tancaran aquesta fase del procediment les defenses dels també exconsellers Meritxell Borràs i Santi Vila, els qui a diferència dels anteriors, només estan acusats d'un delicte de malversació de cabals públics.

Encara que tots tenen aproximadament una hora per intervenir, els lletrats d'aquests dos últims utilitzaran menys temps, ja que el matí d'aquest dimarts han cedit uns minuts a l'advocat de Joaquim Forn, Javier Melero.

Finalitzats els informes de conclusions de les defenses, arribarà el moment en què els dotze acusats tindran l'opció d'utilitzar el torn d'última paraula que els concedeix el tribunal per exposar qualsevol assumpte que considerin que no s'ha dit a la sala i que creen important remarcar de cara a la deliberació dels magistrats.

Els acusats que desitgin fer ús d'aquest torn d'intervenció disposaran d'uns 15 minuts cadascun, encara que no tenen per què usar-ho. Una vegada acabi aquest torn, que previsiblement tindrà lloc a la tarda, Marchena anunciarà que el judici queda vist per a sentència després de quatre mesos i 52 sessions.