Publicat 29/6/2019 10:27:16 +02:00CET

Pride! Barcelona donarà visibilitat a la diversitat familiar i reivindicarà la igualtat

Pride! Barcelona donarà visibilitat a la diversitat familiar i reivindicarà la igualtat
PRIDE! BARCELONA - Archivo

BARCELONA, 29 juny (EUROPA PRESS) -

Pride! Barcelona donarà visibilitat a la diversitat familiar i reivindicarà la igualtat en drets amb les famílies "heteronormatives", i celebrarà aquest dissabte la manifestació amb el lema '50 anys d'Stonewall. Seguim la revolta'.

El Pride Parade es concentrarà a les 16.00 hores al Portal de Santa Madrona i a l'avinguda Drassanes, i a les 17.00 hores sortirà cap al Parc dels Tres Xemeneies i avançarà per Paral·lel fins a arribar a la plaça Espanya.

El recorregut finalitzarà en aquesta plaça i a la confluència entre l'avinguda Maria Cristina i l'avinguda Rius i Taulet tindrà lloc la lectura del manifest, després del qual hi haurà una festa amb activitats lúdiques i musicals.

Aquesta edició --a la qual les entitats han denegat a Cs participar, cosa que el partit lamenta-- se centra en les famílies i en celebrar el 50 aniversari dels disturbis d'Stonewall (els Estats Units) sota el lema #WeAreFamily.

AGRESSIÓ HOMÒFOBA

El Pride va començar aquest dijous amb el pregó inaugural, a càrrec d'Itziar Castro, després del qual va tenir lloc una agressió homòfoba verbal, ja que un home va amenaçar un altre per la seva forma de vestir: "Et faré heterosexual a hòsties".

L'agressor va acusar la víctima de faltar-li al respecte per la seva manera de vestir i va amenaçar amb treure-li la "mariconería" en sortir del local, situat a la ronda Universitat, segons un vídeo gravat per un amic del jove i publicat a les xarxes socials.

AFECTACIONS A LA MOBILITAT

La desfilada del Pride afectarà la circulació d'algunes línies d'autobús entre les 17.00 i les 20.30 hores aproximadament, motiu pel qual Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana utilitzar el Metro.

Les estacions més properes a la desfilada són les d'Espanya (L1 i L3), la de Poble Sec (L3), Paral·lel (L2 i L3) i Drassanes (L3), i podrien quedar afectades 21 línies de bus.

En concret, les línies que podran veure's afectades són les D20, D40, D50, H12, H14, H16, V7, V9, V11, 13, 21, 46, 52, 55, 65, 79, 91, 109, 120, 121 i 150, a més de la ruta vermella del Barcelona Bus Turístic.