Publicat 24/1/2020 19:02:06 +01:00CET

El pressupost de Colau anirà al ple de gener amb el suport d'ERC i JxCat i la incògnita de Valls

L'alcaldesa de Barcelona, Ada Colau.
David Zorrakino - Europa Press

També prosperen les taxes d'aparcaments i de cementiris

BARCELONA, 24 gen. (EUROPA PRESS) -

El pressupost de Barcelona 2020 ha superat aquest divendres el tràmit a la Comissió d'Economia i Hisenda, i anirà al ple de gener amb el suport del Govern municipal de BComú i el PSC, d'ERC i JxCat i amb la incògnita de BCN Canvi, que ha fet reserva de vot, mentre que Cs i el PP han rebutjat els comptes i hi han votat en contra.

"El marc polític general serà decisiu per a la nostra decisió, però és innegable que el pressupost s'emmarca en un moment polític concret. Barcelona no es mereix ser el segon plat d'un acord amb Torra i JxCat", ha expressat el líder de BCN Canvi, Manuel Valls.

El regidor de Pressupost, Jordi Martí, ha negat que els comuns hagin fet un "intercanvi de cromos" per aprovar els pressupostos a la Generalitat i l'Ajuntament, i ha afegit que el consistori ha marcat el camí per passar de la confrontació al diàleg.

"Si estem en un menú, som el primer plat. Som el primer pressupost que s'aprovarà. No tiro la tovallola a pensar que s'hi poden afegir dos regidors més. Hem passat del camí de la confrontació al diàleg, no dic ja al consens. El primer plat ha estat, li agradi o no, a Barcelona", ha assegurat Martí.

Valls també ha afegit que el marc macroeconòmic en el qual es basen els pressupostos no li sembla "realista", i Martí ha demanat que cap grup municipal dubti de la gestió pressupostària que farà el Govern municipal, i ha dit que l'acord de pressupostos ha evidenciat les dues receptes econòmiques per afrontar la desacceleració.