El pregó de Carmena obrirà aquest divendres una Mercè amb centenars d'activitats a Barcelona

Publicat 20/9/2019 10:31:37CET
Cartell de la Mercè 2019
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA - Archivo

BARCELONA, 20 set. (EUROPA PRESS) -

La festa major de Barcelona, la Mercè, començarà aquest divendres amb el pregó de l'exalcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, que donarà inici a un programa festiu que inclourà centenars d'activitats que duraran fins al dimarts.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presidirà el pregó d'aquest divendres, que se celebrarà poc abans que en tingui lloc un altre d'alternatiu --com ha passat en edicions anteriors--, que s'oferirà a la rambla Catalunya amb Gran Via per recordar la concentració davant la Conselleria d'Economia de fa dos anys, on poc abans hi haurà una concentració convocada per Òmnium.

La festa de la capital catalana oferirà més d'un centenar de concerts de grups de 16 països en 11 espais diferents, repartits entre el Barcelona Acció Musical (BAM), el BAM Cultura Viva i el Música Mercè, que proposen artistes i grups d'estils i trajectòries diverses.

La Mercè, que comptarà amb tres estands antimasclistes durant els concerts nocturns, té Beirut com a ciutat convidada, per la qual cosa ha programat aquest any diversos artistes i actuacions que provenen de la capital libanesa, que se sumaran a altres desenes d'espectacles d'arts escènics que se celebraran a la ciutat.

L'Ajuntament ha impulsat activitats per promoure adopcions d'animals, durant unes festes que inclouran activitats tradicionals i també d'innovació, repartides en espais de diversos districtes, com el Parc de la Trinitat (Sant Andreu), la Ciutadella (Ciutat Vella), el Fòrum (Sant Martí) i l'avinguda Reina Maria Cristina (Sants-Montjuïc), entre d'altres.

La missa per la Mercè i la tradicional comitiva que celebren després fins a l'Ajuntament representants del consistori i altres institucions --habitualment hi acudeixen tant l'alcaldessa com el president del Govern-- se celebrarà dimarts vinent, dia en què es tancarà la festa amb l'habitual Piromusical a l'avinguda Maria Cristina.

El cartell d'aquest any, dissenyat per la il·lustradora Maria Corte, mostra una dona de pell negra amb els ulls tancats i amb alguns elements característics de Barcelona al seu voltant i als cabells: instruments musicals, el mar, arbres i el vaixell Open Arms, entre d'altres.

TRANSPORT PÚBLIC

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) reforçarà tant el servei de metro com el servei de bus durant la festa major barcelonina, cosa que també faran Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i el Tram.

La Mercè torna a coincidir aquest any amb el Dia sense Cotxes, dins de la Setmana Europea de la Mobilitat: serà aquest diumenge, i durant el dia s'oferiran activitats a les superilles de la ciutat i també a la Via Laietana, que quedarà tallada al trànsit.