Publicat 23/8/2019 18:59:26 +02:00CET

El PP estén la mà a la resta de grups per buscar una solució als "problemes d'inseguretat" que denuncia a Barcelona

Pablo Montesinos a Santiago
CEDIDA

SANTIAGO DE COMPOSTEL·LA, 23 ago. (EUROPA PRESS) -

El PP ha assegurat "estendre la mà" a la resta de formacions polítiques per buscar una solució "als problemes d'inseguretat" que tant els populars com Cs denuncien que existeixen a la capital catalana i que "necessiten una solució", segons el parer del sotssecretari de comunicació del partit, Pablo Montesinos.

De fet, aquest dijous les dues formacions van presentar conjuntament una proposició no de llei (PNL) al Congrés dels Diputats per exigir al Govern central en funcions que enviï un reforç de policies i guàrdies civils a Barcelona per abordar la situació que el PP qualifica de "crisi" i respecte a la qual Montesinos reincideix en la necessitat de "buscar solucions i no mirar cap a una altra banda".

En aquest sentit, el dirigent popular ha argumentat aquest divendres a la capital gallega que la iniciativa impulsada pel PP està avalada per les reclamacions de bona part de la societat barcelonina" i per les "denúncies dels sindicats policials" que, al seu parer, "són problemes" que han d'"acabar d'una vegada per sempre" perquè "la seguretat torni a Barcelona".

A més, ha apuntat que hi ha grups polítics que "només es queixen", i mentrestant el PP "planteja solucions" i es consolida com la "posició assenyada".

En concret, la iniciativa dels populars vol debatre en el Ple de la Cambra baixa promoure un pacte entre Govern central, Generalitat catalana i Ajuntament barceloní per dotar de més mitjans la Guàrdia Urbana i donar "suport institucional" per "garantir la restitució del principi d'autoritat".

El Grup Popular també reclama "millorar la resposta a la reincidència", per la qual cosa proposa en la PNL que els antecedents penals per delictes lleus computin per aplicar l'agreujant genèric de reincidència.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

 3. 3

  Coronavirus.- Una escola dels Franqueses (Barcelona) és nega a obrir quan passi a fase 2

 4. 4

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 5. 5

  Motor.- Uns 200 treballadors de Nissan tallen uns minuts la Gran Via a L'Hospitalet (Barcelona)