Publicat 9/1/2019 15:17:06 +01:00CET

El PP de Badalona es querellar contra els ocupants del pis on va comenar l'incendi

Xavier García Albiol (PP)
PP

BARCELONA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

El regidor del PP a l'Ajuntament de Badalona (Barcelona) Xavier García Albiol ha anunciat que pretén presentar una querella criminal per homicidi imprudent contra els ocupants del pis de la localitat en el qual va comenar l'incendi mortal d'aquest dissabte.

En roda de premsa aquest dimecres al consistori, ha assegurat que els inquilins de l'immoble van punxar la llum, van provocar el foc, "van sortir sense avisar la resta de vens, van deixar la porta oberta de manera que les flames es van propagar i no van avisar els bombers".

"El comportament de les persones que han provocat aquesta tragdia és inadmissible. És constitutiu d'un delicte penal i esperem que tot el pes de la justícia recaigui sobre ells", ha afegit el dirigent popular.

La hiptesi inicial de la causa de l'incendi que sospesen els investigadors dels Mossos d'Esquadra és que podria haver-se produt una sobrecrrega elctrica en un pis ocupat que tenia la llum punxada irregularment.

El foc, que va afectar un bloc de cases de l'avinguda Marqus de Mont-roig, va provocar tres morts i diversos ferits, i va obligar a mobilitzar els Bombers de la Generalitat i els Bombers de Barcelona per extingir les flames.

Albiol ha advertit que la situació que s'ha produt al barri de Sant Roc "pot repetir-se en altres barris perqu durant quatre anys els ocupes han tingut via lliure" sota el Govern de l'anterior alcaldessa, Dolors Sabater.

"De fet, que en aquests moments hi hagi tants pisos ocupats a Badalona és conseqüncia del desmantellament que va fer el Govern de la CUP de totes les polítiques antiocupacions que duem a terme i que tan bons resultats estaven donant", ha criticat.

No obstant aix, ha explicat que si l'actual Govern del socialista Álex Pastor presenta una querella en nom de l'Ajuntament per l'incendi, el seu grup no la registrar: "Estem disposats a asseure'ns i a posar-nos d'acord".