Publicat 19/5/2014 17:52:53 +02:00CET

El Port de Barcelona podrà tenir una vuitena terminal de creuers en el futur

Nuevo Atraque En El Muelle De L'energia
PORT DE BARCELONA

BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

El Port de Barcelona té la possibilitat de tenir una vuitena terminal de creuers, tot i que encara no hi ha cap projecte definit damunt la taula, segons han explicat a Europa Press fonts de la infraestructura.

Carnival obrirà la setena terminal de creuers de les instal·lacions portuàries de la capital catalana el 2016, i al seu costat quedarà espai disponible, que el port augura que podrà servir per a futurs desenvolupaments, ja sigui d'iniciativa pública o privada, cosa que no està decidit, segons ha publicat aquest dilluns el diari 'Ara'.

Fonts del port han explicat a Europa Press que es tracta d'una possibilitat en estudi, que s'està valorant, i que en tot cas es troba en una fase molt embrionària.

El fet és que per a la implantació de la terminal E de Carnival el 2016, es traslladarà l'actual terminal de càrrega polivalent Port Nou que opera al moll Adossat, i la naviliera estatunidenca no ocuparà tot l'espai que quedarà lliure, malgrat que tindrà la terminal de creuers més gran de Barcelona fins ara.

La nova terminal de Carnival serà la cinquena del Moll Adossat, on encara queda espai lliure per a desenvolupaments futurs de les activitats que les instal·lacions considerin més necessàries.

El Port de Barcelona és entre els líders mundials de creuers, només superat pels ports del Carib, i entre els vaixells que recalen als seus molls hi figuren aquest any el creuer més gran del món i el més gran del Mediterrani, que tenen Barcelona com a base per a aquesta zona.