Publicat 2/6/2020 18:55:10 +02:00CET

El PNC celebrarà el seu congrés constituent el 27 de juny de forma virtual

Marta Pascal arriba al Suprem a declarar pel procés
EUROPA PRESS - Archivo

Nomena a l'advocat Oriol Puig com a portaveu del partit

BARCELONA, 2 juny (EUROPA PRESS) -

El Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) celebrarà el seu congrés constituent el 27 de juny de forma virtual, per la qual cosa el grup impulsor de la formació preveu definir durant les properes setmanes la proposta de la direcció executiva, al capdavant de la qual podria estar l'excoordinadora general del PDeCAT Marta Pascal.

En un comunicat intern als inscrits en el partit al que ha tingut accés Europa Press, expliquen també que han triat l'advocat Oriol Puig nou portaveu, un nomenament que s'haurà de ratificar al congrés constituent.

"Oriol serà l'encarregat d'informar sobre tots els passos a seguir fins a la celebració del congrés del PNC", concreten.

Puig (Figueres, 1982) va ser un dels fundadors d'El País de Demà, un col·lectiu nascut d'una reunió celebrada al setembre de 2019 en el Monestir de Poblet (Tarragona) que reuneix a acadèmics, empresaris i polítics de l'extinta CDC, i vol representar a un catalanisme moderat contrari a la via unilateral.

En el comunicat intern, asseguren que és un projecte en el qual moltes persones han dipositat la seva confiança i tenen "la responsabilitat de fer-ho créixer pel bé de Catalunya i la seva gent", i animen als inscrits a convèncer a tots els que vulguin sumar-se.

NOM INSCRIT

Amb el nom de PNC inscrit en el registre oficial de partits polítics, els impulsors emprenen el camí de forma independent d'El País de Demà, que seguirà amb la seva tasca de 'think tank' amb l'empresari Antoni Garrell al capdavant.

A més de Pascal, altres noms vinculats amb aquest moviment de l'extinta CDC són els exdiputats al Congrés Carles Campuzano i Jordi Xuclà.

Pascal va sol·licitar la baixa d'associada del PDeCAT el 27 d'abril per les seves discrepàncies amb la línia marcada per l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont al capdavant de JxCat.

Contador