Actualitzat 23/12/2016 13:14 CET

El ple de Barcelona adjudica les auditories dels comptes públics i dona entrada a més empreses

A.Colau, G.Pisarello y L.Ortiz
EUROPA PRESS

BARCELONA, 23 des. (EUROPA PRESS) -

El ple de Barcelona ha aprovat aquest divendres nomenar les empreses auditores dels comptes públics, dividides per primer cop en diversos lots, amb un import global de 949.924,37 euros, que representa una rebaixa del 35% respecte al cost de licitació, en una mesura que s'ha aprovat amb el suport de BComú, el PSC, CiU i ERC, mentre que la CUP hi ha votat en contra i C's i el PP s'han abstingut.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha defensat que el fet que s'hagin dividit per primer cop en quatre lots "ha permès donar entrada a noves empreses", per a les quals s'ha reduït la xifra de negoci mínima per concursar --de cinc a dos milions-- i es va establir que una mateixa empresa no podia ser adjudicatària de més de dos lots.

Els treballs d'auditoria de l'Ajuntament i consolidat del grup i suport a la intervenció general en l'exercici del control financer respecte a subvencions i concessions administratives han estat adjudicats a Ernst&Young per 240.331 euros.

Faura-Casas Auditors-Consultors han estat els adjudicataris del lot de societats mercantils i entitats públiques empresarials, a licitació de 527.560 euros que ha estat finalment adjudicat per 437.874 euros, fet que suposa una rebaixa del 17% respecte al preu de licitació.

El ple actua com a junta general d'accionistes en les societats Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), Informació i Comunicació de Barcelona (ICB), Barcelona Activa, Barcelona d'Infraestructures Municipals (Bimsa), Barcelona de Gestió Urbanística (Bagursa), Foment de Ciutat i Barcelona Cicle de l'Aigua.

Els d'auditoria d'organismes autònoms municipals han estat adjudicats per 108.028 euros a l'Ute Auren-Uniaudit, i els dels consorcis, fundacions i associacions els farà el Gabinet Tècnic d'Auditoria i Consultoria per 163.688 euros.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés