Publicat 28/7/2019 12:08:19CET

La plataforma Salvalona demana més policia i reformes per atallar "la inseguretat que sofreix" Barcelona

Carrer del Barri Del Born a Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 28 jul. (EUROPA PRESS) -

La plataforma ciutadana Salvalona ha demanat que hi hagi més agents dels Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana a Barcelona i que es duguin a terme reformes en el Codi Penal i en el sistema d'acolliment de menors no acompanyats per atallar "la inseguretat que sofreix" la ciutat.

En un comunicat, Salvalona ha llançat vuit peticions de reforma en matèria de seguretat acordades en la primera assemblea de la plataforma, que va tenir lloc aquest dissabte a Barcelona.

Demanen que es reobri la comissaria de Mossos d'Esquadra de Plaça Catalunya, que es reformi el Consell de Seguretat per dotar-lo d'"espais reals de participació" i que es reforci la fiscalia especial de Ciutat Vella --o, en defecte d'això, es creï una especial per a robatoris--.

També reclamen un "segon jutjat per a judicis immediats" de manera indefinida, amb els recursos necessaris en matèria de personal, i que es modifiqui la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (Lrsal) perquè el límit pressupostari no sigui un escull per convocar més places de policia.

CODI PENAL

Salvalona sol·licita reformar el Codi Penal perquè l'ingrés a la presó no es pugui suspendre a l'empara de l'article 80 CP quan el condemnat sigui un lladre reincident, i que s'agreugin les penes per a aquest perfil de delinqüent.

La plataforma es reivindica com "una conseqüència de la inacció i desídia de les administracions, partits polítics i associacions que, pels seus enfrontaments, han aconseguit dividir la ciutadania anteposant els seus interessos personals a l'interès general".

"No som justiciers però exigim justícia", declaren, i assenyalen que des de l'1 de juliol representen més de 40.000 persones de sensibilitats polítiques diferents perquè el seu és un projecte neutre i apartidista, en les seves paraules.