Actualitzat 04/09/2014 19:05

Pixar, Sebastião Salgado, la cultura "mochica" i Alvar Aalto, a la nova temporada del CaixaForum

Diferentes personajes de Pixar
PIXAR

BARCELONA, 4 set. (EUROPA PRESS) -

El CaixaForum de Barcelona apostarà durant la temporada 2014-2015 per exposicions relacionades amb l'art més característic del segle XX --el cinema i la fotografia--, de manera que programarà mostres sobre Pixar, Sebastião Salgado, la cultura "mochica" i Alvar Aalto.

La directora general adjunta de l'Obra Social La Caixa, Elisa Durán, ha presentat en roda de premsa aquest dijous una programació regida per la unió entre la cultura i la ciutadania, amb exposicions de nova creació i coproduccions amb museus de primer nivell internacional que repassen les diferents disciplines, des de l'arqueologia fins al cinema, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

D'aquesta manera, a la tardor conviuran al CaixaForum fins a cinc projectes simultanis, el primer dels quals és la ja inaugurada mostra 'Bellesa captiva. Petits tresors del Museo del Prado', que podrà veure's fins al gener.

El centre albergarà d'octubre a febrer l'últim gran projecte del fotògraf brasiler Sebastião Salgadom 'Gènesi', amb 245 imatges en blanc i negre fetes als cinc continents durant els últims vuit anys: des de l'Antàrtida fins a l'Àfrica, passant per l'Amazones, amb una mirada cap a la naturalesa que explora la bellesa del planeta i alerta sobre el perill que l'amenaça.

En el terreny cinematogràfic, CaixaForum analitzarà de febrer a maig la revolució que la nord-americana Pixar ha suposat en el terreny de l'animació --en una exposició que forma part d'una llarga itinerància internacional--, amb una repassada als projectes des de 'Toy Story' (1995) fins a 'Cars 2' (2011) a partir de maquetes i models, dibuixos i guions il·lustrats que posaran al descobert la creativitat de l'empresa.

ART ANTIC I ARQUITECTURA

En arqueologia, el CaixaForum aprofundirà de març a juny en la manera d'entendre el món de les societats de l'antic Perú amb 'Or, mites i ritus. Art "mochica" de l'Antic Perú', una cultura que va desenvolupar un art molt sofisticat que podrà veure's a través de 200 obres de la col·lecció del Museu Larco Herrera.

Després de la retrospectiva dedicada a Le Corbusier, l'arquitectura tornarà a ser protagonista de maig a agost amb una de les figures més influents del segle XX: Alvar Aalto, en un projecte conjunt amb el Vitra Design Museum i l'Alvar Aalto Museum, que presenta una àmplia panoràmica de la vida i la producció d'aquest arquitecte amb maquetes, dibuixos, mobles, llums i objectes diversos.

La fotografia arribarà al final de la temporada, de juliol a octubre, amb la renovada edició de Fotopres La Caixa, en una mostra amb noms emergents en el camp de la fotografia documental.

A partir del 19 de setembre serà el torn de la mostra 'The most important thing. Retrats d'una fugida', organitzada al costat de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (Acnur) a partir de fotografies de Brian Sokol.

La pròxima tardor arribarà 'Una expo més. Visions desconegudes a través de l'art' --una mirada als processos creatius--, així com 'Jo veig coses que tu no veus', que busca sensibilitzar entorn dels trastorns autistes.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés