Publicat 26/3/2019 14:50:46 +01:00CET

Pisarello critica que la despesa pública de l'Estat espanyol amb Barcelona és com "al franquisme"

Pisarello critica que la despesa pública de l'Estat amb Barcelona és com "en el
EUROPA PRESS

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha criticat aquest dimarts que l'Estat espanyol destini de despesa pública a Barcelona només un 12% del pressupost, una xifra similar, ha dit, a la dels darrers anys "del franquisme".

Pisarello ho ha dit mentre presidia el 30 aniversari de la constitució del Consell Tributari de Barcelona, en qu ha afegit que hi ha un deute "enorme" per part de l'Estat amb els governs locals pel que fa al finanament.

En la celebració d'aquest rgan independent especialitzat en matria de gestió, el primer creat a nivell local, Pisarello ha assegurat que es tracta d'una institució estimada a la ciutat, que es va crear per decisió de la ciutadania i que va ser "pionera" i producte de l'exercici de l'autonomia.

L'edil ha aplaudit que en aquells temps la ciutat es dotés d'un instrument de control i de fiscalització "en un moment en qu havien desaparegut les reclamacions econmiques" i ha dit que mentre ha estat el responsable polític de l'rea d'economia de la ciutat, ha constatat una feina extraordinria d'aquest rgan.

"Han fet una feina professional i rigorosa que ha donat musculatura a un rgan essencial per a les ordenances fiscals i per millorar la gestió tributria" ha sostingut, i ha dit que la política fiscal, segons ell, ha d'anar en la direcció de desenvolupar instruments per protegir drets com el de l'habitatge i fer un sistema de bonificacions i ajudes socials més ajustat.

CONTRA PARADISOS FISCALS

A més l'edil ha relatat que els ajuntaments tenen nous reptes en matria de fiscalitat per posar fi, per exemple, a les desigualtats que hi ha en l'alta fiscalització d'activitats econmiques tradicionals respecte a activitats emergents de gran impacte "gens fiscalitzades", com els apartaments turístics o el comer electrnic.

També ha apostat per la lluita contra els paradisos fiscals interns i per revisar la tributació de flotes de vehicles, i ha advocat per tenir més autonomia normativa per treballar elements de sostenibilitat ambiental.

EL CONSELL TRIBUTARI REFERENT

Ha demanat al proper consistori, sigui del seu partit o no, que tingui un compromís ferm per reforar tcnicament i professionalment el Consell Tributari "perqu els avanos que han aconseguit siguin irreversibles".

Així mateix, ha assegurat que "és un orgull" presidir la celebració d'un organisme, ha dit, que és referncia per a la doctrina científica i per a la resta d'rgans tributaris locals.