Publicat 11/4/2019 17:45:58 +02:00CET

Pisarello anuncia que Barcelona "deté" la seva aportació al Circuit de Montmeló per presumpte frau

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha anunciat aquest dijous que l'Ajuntament "deté" la seva aportació al Circuit de Montmeló del 2019 davant d'un possible frau, unes ajudes que el consistori ja va comenar a retirar de manera progressiva el 2015, ha dit en una anotació a Twitter que ha recollit Europa Press.

Ho ha dit després que 'El Mundo' hagi publicat que una auditoria sobre la gestió del circuit el 2017 hagi identificat més de mig milió d'euros en complements retributius considerats irregulars, uns pagaments "fora de tot conveni" que es van abonar malgrat que el circuit acumula prdues que freguen els 10 milions d'euros.

"El 2015 vam anunciar que calia prioritzar la inversió pública a Barcelona i que retirvem progressivament les ajudes al Circuit de Montmeló. Davant del possible frau, frenem l'aportació del 2019. Ni un euro públic més fins que no s'esclareixin els fets", ha expressat el regidor de BComú a Twitter després de conixer la notícia.

Segons 'El Mundo', l'auditoria revela irregularitats que van des del pagament de complements retributius fora de norma fins a la "manca de control en l'adjudicació de contractes menors o l'aprovació de dietes que estan prohibides per llei", i també ha identificat problemes en la gestió per la venda i el control d'entrades dels grans premis de Motociclisme i Fórmula 1.

També es considera irregular el mtode de contractació que ha dut a terme la direcció del circuit amb diverses empreses i, en total, durant l'any que s'ha investigat es van adjudicar set contractes que van sumar més d'un milió d'euros, i, segons l'informe, la mesa de contractació "no ha estat vlidament constituda en cap dels expedients revisats".