Publicat 03/04/2014 09:11

La pianista ucraïnesa Regina Chernychko guanya el Concurs Maria Canals de Barcelona

La pianista ucraniana Regina Chernychko
OLIVER ADELL

BARCELONA, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

La pianista ucraïnesa Regina Chernychko, de 27 anys, ha guanyat el 60è Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona durant la prova final que ha tingut lloc al Palau de la Música Catalana, segons ha informat aquest dijous el certamen.

Els membres del jurat, presidit per Carlos Cebro, han decidit atorgar-li el primer premi, dotat amb 15.000 euros i una sèrie de recitals i gires per Catalunya, Espanya i l'estranger.

Chernychko (Charkiw, 1986) ha ofert concerts amb l'Orquestra Filharmònica de Charkiw, la Simfònica de Roma, l'Orquestra Mediterrània de Cambra i l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), entre d'altres, i ha rebut premis com el Diploma F.Chopin, l'Stupen K.Masterstvu i el Ricard Viñas de Lleida.

El Palau de la Música va acollir la nit d'aquest dimecres la prova final del certamen, amb els tres finalistes: la guanyadora Chernychko i els russos Serguei Belyavskiy (segon), de 20 anys, i Tatiana Chernichka (tercera), de 29.

El Premi del Públic ha recaigut en el jove Serguei Belyavskiy, qui també ha guanyat el Premi del Jurat d'Estudiants; la cerimònia de lliurament dels premis es farà aquest dijous al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.