Publicat 10/7/2020 22:28:21 +02:00CET

Pere Aragonès reclama que Catalunya pugui decidir sobre el fons de reactivació europeu

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en el Parlament, en una imatge d'arxiu
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat que Catalunya pugui decidir on destinar i com gestionar el fons de reactivació europeu.

Ho ha dit aquest divendres en el fòrum virtual 'Agenda 2030: from global emergencies to solutions at the regional level' organitzat per Regions4, on ha defensat que Catalunya és qui millor coneix "les necessitats econòmiques i socials del territori".

Ha sostingut que el pla de reactivació econòmica que engegaran aquest juliol estarà "totalment alineat" amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) de l'Agenda 2030 de l'ONU.

El vicepresident ha advertit que per impulsar el pla de reactivació econòmica serà necessari "disposar del finançament adequat" i ha valorat positivament l'engegada del fons europeu de recuperació de 750.000 milions d'euros anunciat per les autoritats europees.

"Aquest no és el moment de l'austeritat, sinó que és indispensable fer exactament el contrari: aplicar polítiques expansives", ha conclòs.