Publicat 12/4/2019 13:15:29 +02:00CET

El PDeCAT suggereix a Pisarello i Asens dimitir i els demana no fer servir l'Ajuntament en campanya

El PDeCAT suggereix a Pisarello i Asens que dimiteixin i els demana que no utilitzin l'Ajuntament per a la campanya
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del PDeCAT a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha dit que els tinents d'alcalde Jaume Asens i Gerardo Pisarello, candidats d'ECP en les eleccions generals, haurien d'haver fet el pas de dimitir "com han fet d'altres", i ha posat d'exemple l'exconsellera Laura Borrs, i els ha demanat que siguin honests amb la ciutat.

"Abans de donar-nos llions valdria la pena que ens diguin si estan utilitzant la institució per fer campanya", ha sentenciat Ciurana en roda de premsa aquest divendres, en qu ha retret que aquest dijous els dos tinents fessin declaracions als mitjans per explicar que havien desallotjat una associació que feia misses franquistes al Castell de Montjuc.

En la mateixa roda de premsa, Ciurana ha anunciat que portaran a la comissió de la setmana vinent una petició de compareixena del responsable municipal en matria d'habitatge perqu exposi com ha estat l'evolució de la taula d'emergncia i l'informe sobre el balan de construcció d'habitatges de lloguer assequible.

Segons ell, el balan de la gestió de Colau és negatiu i li ha retret que portés aquesta matria "per bandera" i que en campanya critiqués els antics governs de la ciutat per no haver fet habitatges per manca de voluntat política.

ACUSACIONS A XAVIER TRIAS

El PDeCAT també demanar que l'Ajuntament condemni "la guerra bruta" que s'ha fet a través de les 'clavegueres de l'Estat' amb informacions falses contra l'exalcalde Xavier Trias l'octubre del 2014, i ha criticat Colau per utilitzar aquestes informacions en campanya electoral.

La mateixa petició proposa que la Fiscalia General de l'Estat investigui els fets "fins les últimes conseqüncies", i més ara que aquest rgan ha apuntat l'existncia d'una trama policial que s'ha organitzat per delinquir amb la connivncia de diversos mitjans de comunicació, ha sentenciat Ciurana.

TOP MANTA

Presentaran una pregunta per saber quantes persones exerceixen la venda ambulant "illegal" a la ciutat, quantes han aconseguit entrar al programa d'inserció laboral de l'Ajuntament i en quin punt es troben les propostes d'intervenció que han sorgit de la taula interadministrativa.

També proposaran crear una nova regulació de la distribució urbana de mercaderies per establir punts de recollida de les entregues del comer electrnic en eixos comercials, per beneficiar la visibilitat del comer tradicional i alhora per reduir l'impacte d'aquesta distribució en la qualitat de l'aire: "És un win-win", ha assegurat l'edil.

Així mateix, el partit presentar una Declaració Institucional per donar suport als 30 nous processaments pels preparatius de l'1-O, la qual cosa al seu parer és una confirmació de "la deriva autoritria, l'absncia d'independncia judicial i la persecució política".