El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida lliura els premis de comunicació Pica d'Estats

Publicat 3/5/2019 22:10:33CET
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida lliura els premis de comunicació Pica d'Estats
EURIOA PRESS

Ret homenatge als 53 periodistes que han sigut jurat en 30 anys i han valorat 4.697 treballs de premsa, rdio, televisió i Internet

LLEIDA, 3 maig (EUROPA PRESS) -

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha lliurat aquest divendres a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI) els premis de la 30 edició del Premi turístic internacional Pica d'Estats de premsa, rdio, televisió i Internet, que va fer públics al febrer.

En l'acte, condut pel periodista Artur Peguera i al que ha assistit la degana del Collegi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, el patronat ha rendit un homenatge als 53 periodistes que han sigut jurat del certamen en les tres dcades en les quals han avaluat 4.697 treballs sobre el patrimoni de la província i han premiat 250 professionals.

"El Premi Pica d'Estats que pren el nom d'un dels cims més emblemtics del Pirineus i el més alt de Catalunya, ha estat precisament una de les iniciatives que ens han perms donar fora i visibilitat a la realitat de l'oferta turística del Pirineus i les Terres de Lleida", ha afirmat la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló.

La presidenta ha agregat: "Durant aquests 30 anys Ara Lleida, la marca turística creada pel Patronat, s'ha posicionat com una de les de referncia de l'Estat i amb ella s'han promocionat tant en l'mbit estatal com a internacional els principals atractius i productes del nostre territori lleidat".

LLUÍS FOIX, JOSEP CUNÍ, ANTONIO FRANCO I MARIANO PALACÍN

Rosa Maria Perelló ha afirmat que la Diputació estar sempre agrada al Collegi de Periodistes de Catalunya i els seus representants en la demarcació de Lleida i a la resta de professionals de la informació que han format part del jurat en qualsevol de les trenta edicions.

"Mereixen un esment especial els periodistes Lluís Foix, membre fix del jurat durant els 30 anys del certamen; Josep Cuní, membre des de 1992; Antonio Franco, membre des de 1996, i Mariano Palacín, membre des de 1999. La seva fidelitat mereix el nostre agrament i reconeixement més especial", ha afirmat la presidenta.

PREMIATS

La periodista Annika Müller, establerta a la comarca lleidatana de la Noguera ha recollit de mans de Perelló el premi al millor treball de la 30 edició, dotat amb 10.000 euros, pel seu reportatge en la categoria de premsa internacional 'Unbekannte Schnheit Voller Stille - Provinz Lleida' --'Pirineu catal. Bellesa desconeguda plena de silenci'-- sobre la ruta de muntanya Carros de Foc publicat en la revista alemanya 'Panorama'.

El premi al millor treball de televisió, dotat amb 5.000 euros, l'ha guanyat el documental 'L'últim gegant d'Europa' --'L'últim gegant d'Europa'--, una producció de TV3, amb la collaboració de Batabat, dirigida per Jordi Portals sobre el treball a Orcau de l'esquelet d'un dinosaure de gran grandria.

La periodista Marta Viana ha recollit el premi al millor treball de radi, 5.000 euros, pel seu reportatge 'Els orígens del Montsec i de la Conca de Tremp' a Catalunya Rdio.

El millor treball de premsa especialitzada en viatges i turisme, 5.000 euros, l'ha guanyat per 'Descobrir la geologia del Parc Nacional d'Aigüestortes', d'Albert Martínez Rius a la revista 'Muntanya' del Centre Excursionista de Catalunya.

El reportatge 'Lleida. Catedrals, templaris, histria i vida', de Mikel Larramendi, publicat el 9 de desembre de 2018 a la publicació 'ON' ha guanyat el premi al millor treball de premsa escrita d'informació general, dotat amb 5.000 euros.

El millor treball en els mitjans de comunicació locals (dotat amb 5.000 euros) ha estat per al reportatge 'La boira, un valor afegit', de Jaume Barrull Castellví, amb fotografies de diversos autors, i publicat en el suplement 'Lectura de Segre'.

A Internet, el millor treball, dotat amb 5.000 euros, ha estat el reportatge de Carlos Sarralde Gijón 'Qu veure a la província de Lleida. La Seu Vella i pobles medievals', publicat al mar de 2018 en el blog Guies Viatjar (YouTube).

El fotgraf Santi Iglesias ha recollit el premi al millor reportatge fotogrfic, 5.000 euros, per una collecció de fotografies en format pster central al diari 'Ara'.