Publicat 28/08/2023 19:05

La patronal andorrana "estreny llaos" amb l'empresariat francs

Els Integrants De la Delegació De la CEA: Fraissinet, Cadena I Armengol.
CEA

La CEA participa en 'le Rencontre des Entrepreneurs de France' de París

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA) 28 (EUROPA PRESS

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) participa en la cinquena edició de 'le Rencontre des Entrepreneurs de France' (REF) que se celebra aquest dilluns i dimarts a París amb l'objectiu "d'estrényer llaos" amb l'empresariat francs.

Segons detalla la patronal en un comunicat, "es fa un pas cap endavant" per reafirmar i potenciar la cooperació empresarial i fomentar la collaboració entre les empreses andorranes i les del sud de Frana.

De la mateixa forma, es vol "impulsar iniciatives transfrontereres" que revitalitzin l'economia dels dos pasos.

La delegació andorrana ha estat convidada pel MEDEF Occitanie (Mouvement donis entreprises de France Occitanie) i est integrada pel president de la CEA, Gerard Cadena, el responsable d'infraestructures, sostenibilitat i serveis, Miquel ngel Armengol, així com pel responsable de relacions internacionals, David Fraissinet, detalla la nota de premsa.

VALORACIONS

Cadena ha remarcat que la visita est alineada amb la voluntat de la CEA de recuperar "l'equilibri histric entre Espanya i Frana" al Principat.

El president de la CEA ha manifestat que la relació entre ambdues organitzacions ha de permetre continuar treballant per establir "bons llaos de cooperació" en favor d'interessos compartits a un costat i un altre de la frontera.

Per la seva banda, la presidenta de MEDEF Occitanie, Sophie Garcia, ha assenyalat la "bona predisposició" de la patronal francesa de treballar conjuntament.

Igualment, Garcia s'ha mostrat convenuda que Andorra és "la plataforma ideal" per fomentar les relacions empresarials i partenariats entre empreses d'Occitnia, Catalunya i el Principat.

CONTACTES

L'esdeveniment és "la cita de referncia" dels empresaris francesos i tal com recull textualment el comunicat, permet a la CEA avanar en els objectius previstos en l'acord de cooperació que es va rubricar el passat mes de gener a Andorra entre la patronal andorrana i la branca occitana del MEDEF.

Així, la patronal andorrana est mantenint diferents reunions amb l'empresariat francs per "compartir opinions i experincies" amb els diferents participants per establir contactes transfronterers en els diferents mbits empresarials.

De la mateixa forma, s'han mantingut converses per posar en comú propostes i iniciatives "per palliar el problema de l'habitatge", així com diferents estratgies orientades a potenciar la collaboració franc-andorrana.

Finalment s'indica que la sessió inaugural ha explicat, entre uns altres, amb les intervencions del president de la República i copríncip d'Andorra, Emmanuel Macron, la primera ministra francesa, Élisabeth Borne, així com la del nou president del MEDEF, Patrick Martin.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés