Publicat 25/6/2020 22:57:30 +02:00CET

Pascal aspira a liderar el PNC amb un exdiputat de CiU com a secretari d'Organització

Lluís Recoder, Carles Campuzano, Marta Pascal i Esperança Esteve (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

   BARCELONA, 25 juny (EUROPA PRESS) -

   L'excoordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha presentat aquest dijous la seva candidatura per liderar el Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) --en el càrrec de secretària general-- juntament amb l'exalcalde de Vielha i exdiputat de CiU en el Parlament, Àlex Moga, com a secretari d'Organització.

   Així ho ha explicat ella mateixa en un missatge en el seu compte de Twitter recollit per Europa Press, mancant dos dies perquè el PNC celebri el seu congrés constituent, que se celebrarà en format telemàtic, encara que l'equip impulsor i els membres de les candidatures que es presentin es trobaran a Girona.

   La resta de l'equip que acompanya la candidatura de Pascal són l'actual portaveu del PNC, Oriol Puig, i el càrrec de tresorer seria per a Pep Garcia, vinculat a El País de Demà, igual que altres noms de la llista com el d'Adrià Aldomà, Albert Farré i Eudald Martínez.

   Aquesta mateixa setmana, dos exdiputats de CDC, que posteriorment es va refundar en el PDeCAT, Carles Campuzano i Jordi Xuclà, s'han sumat a la decisió de Pascal de trencar el carnet del partit que presideix David Bonvehí en estar alineats amb el plantejament i els objectius del PNC.

   La base ideològica del seu projecte està recollida en el manifest que recentment van enviar als seus militants, en el qual es presenten com alternativa amb un soberanisme pragmàtic" que vol abastar des del centreequerra al centredreta, i que vol apostar pel diàleg i l'acord per resoldre el conflicte català, per millorar l'autogovern català i enfortir les institucions.

   Encara que veuen la independència com una opció legítima, creuen que s'ha d'exercir a través de mecanismes legals i acordats: "Escòcia és el camí a seguir", exposen.

Contador