La PAH es reunirà aquest dijous amb Torra i Colau per exigir que atenguin l'emergència habitacional

Publicat 5/3/2019 12:50:44CET
La PAH es reunirà amb Torra i Colau per exigir-los que atenguin l'emergència hab
EUROPA PRESS

Els activistes empaperen seus bancàries perquè facin habitatge social

BARCELONA, 5 març (EUROPA PRESS) -

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Barcelona es reunirà aquest dijous amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per exigir-los que la taula d'emergència --mecanisme que proporciona un habitatge quan una persona perd el seu-- no tingui "un any de llista d'espera".

Així ho ha explicat aquest dimarts als mitjans la portaveu de la PAH Barcelona, Lucía Delgado, que ha dit que quan les famílies són desnonades no tenen cap més alternativa que un alberg o una pensió, "que no és un habitatge digne".

Delgado ha criticat la ineficiència dels governs, sobretot de la Generalitat, "que es va comprometre amb mesures que no s'han fet", i ha dit que exigiran a Torra que compleixin amb la Llei 24/2015 contra els desnonaments i la pobresa energètica.

Aquesta llei va ser impulsada per entitats contra desnonaments durant el Govern de Mariano Rajoy i el seu consistori la va recórrer, però al febrer el Tribunal Constitucional va desestimar-ne el recurs, motiu pel qual va quedar la norma aprovada.

COMPLIR LA LLEI

Per donar visibilitat al decret antidesnonaments, la PAH ha fet una acció durant aquesta jornada per reivindicar dos dels seus articles en entitats financeres de l'avinguda Paral·lel de la capital catalana, com la de BBVA, Bankia, Santander, La Caixa i Sabadell.

Mentre que algunes famílies han entregat en aquestes seus una sol·licitud de lloguer social, altres activistes han empaperat els vidres de les entitats amb el contingut de les lleis, que resen que els bancs no poden desnonar famílies que no puguin pagar la hipoteca o el lloguer, o bé que hauran de fer un lloguer social.

Malgrat tot, els han reclamat que cedeixin a les administracions
--emparant-se en l'article 7 de la Llei-- els pisos buits per destinar-los a la borsa pública de lloguers.

"Les entitats financeres han estat les responsables de la bombolla immobiliària i de la crisi, en què milers de famílies han vist que no podien pagar el seu lloguer i han estat desnonades per aquests voltors", ha apuntat Delgado.

Així mateix, la portaveu antidesnonaments ha criticat que les entitats ignorin les lleis perquè "es pensen que hi estan per sobre", i ha alertat que des de la seva plataforma estaran marcant i vigilant perquè facin lloguer social.

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 3. 3

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

 4. 4

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

 5. 5

  Mor el filòleg Alberto Blecua als 79 anys, membre de l'Acadèmia de Bones Lletres

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista