Publicat 3/4/2019 16:11:43 +02:00CET

La PAH demana en una campanya que no es criminalitzin les ocupacions

La PAH llana una campanya contra la criminalització de les ocupacions
EUROPA PRESS

BARCELONA, 3 abr. (EUROPA PRESS) -

La PAH de Barcelona ha presentat aquest dimecres una campanya en contra de la criminalització de les ocupacions i la pobresa, en qu pretenen desmuntar les "mentides i manipulacions" que partits polítics i grans entitats financeres difonen en els seus discursos.

La portaveu de la plataforma, Lucía Delgado, ha assegurat en roda de premsa que les famílies que ocupen un habitatge ho fan per necessitat "perqu no tenen més alternativa", i ha reivindicat que els ocupants són els primers que voldrien poder pagar un lloguer social.

La campanya, liderada per l'Obra Social de la PAH, porta per nom 'Viure no és un delicte' i consistir a parlar amb organitzacions socials, associacions de vens.

DOS DESNONAMENTS CADA HORA

També es difondr material com pamflets per explicar dades referents a la situació en qu es troben persones que no poden pagar el lloguer, com que "hi ha dos desnonaments cada hora a Catalunya".

Delgado ha criticat que l'accés a l'habitatge no est garantit a Catalunya i que l'administració pública, segons ella, no sigui capa de donar solucions habitacionales a les persones: "La taula d'emergncia est desbordada".

Ha assegurat que l'ocupació és l'única solució "per viure dignament" i ha alertat als polítics que estaran atents als seus discursos sobre l'ocupació i que assenyalaran i no permetran que criminalitzin la pobresa en els seus discursos.

COLAU I TORRA INCOMPLEIXEN

En aquesta línia, diverses famílies han lliurat aquest dimecres a l'Ajuntament sollicituds per demanar a l'alcaldessa, Ada Colau, que apliqui "immediatament" la Llei 24/2015, que contempla que grans tenadors han de cedir els habitatges que tenen buits a l'administració perqu aquesta ofereixi lloguer social, i també que els propietaris ofereixin lloguer social a persones afectades per execucions hipotecries i desnonaments.

Segons Delgado, quan es van reunir amb Colau i amb el president de la Generalitat, Quim Torra, fa unes setmanes, aquests es van comprometre a defensar la llei, fet que la PAH assegura que l'han incomplert, perqu s'han trobat amb famílies que malgrat complir els requeriments de la llei, no estan sent protegides per l'administració pública, ha assegurat.

Amb tot, la plataforma demana a les administracions que facin un cens de pisos buits de grans tenadors i que identifiquin les necessitats d'habitatge, i que es redueixin les esperes de les taules d'emergncia i que s'ofereixi un habitatge alternatiu abans de patir un desnonament.