La PAH Barcelona veu insuficient el pla d'habitatge del nou Ajuntament de Barcelona

Publicat 15/7/2019 14:51:42CET
PAH Barcelona considera insuficient el pla d'habitatge del nou Ajuntament de Barcelona
PAH

BARCELONA, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha lamentat la "insuficiència" del pla de dret a l'habitatge impulsat pel nou Ajuntament de Barcelona, format per BComú i PSC.

En un comunicat aquest dilluns, la PAH, en canvi, ha valorat positivament les propostes recollides en el punt quatre de l'acord entre tots dos partits, en el qual es comprometen a desenvolupar el dret a l'habitatge i la transformació urbana als barris.

Així i tot, reclama la revisió de l'accés a la mesa d'emergència --que actualment té 550 famílies en espera--, el reallotjament digne després de desnonament, ampliar la borsa de lloguers i facilitar negociacions en casos d'ocupació, entre d'altres.

La plataforma ha afirmat que no vol repetir els 2.831 desnonaments del 2018 i ha recordat a BComú el compromís que va assumir en campanya de "deixar zero la llista d'espera de la mesa d'emergència".

També s'ha dirigit al PSC, a qui ha recordat la seva promesa d'evitar reallotjaments en pensions, aconseguir 5.000 pisos de lloguer d'entitats financeres i aconseguir 25.000 habitatges socials.