Publicat 20/1/2019 16:18:05 +01:00CET

Optometristes corren la primera milla de la Cursa de Sant Antoni per conscienciar sobre la miopia

Guanyadors de la Cursa de Sant Antoni
MIOPMILLA

BARCELONA, 20 gen. (EUROPA PRESS) -

Professionals i acadmics de l'optometria han organitzat a un grup de persones amb miopia que aquest diumenge han corregut la primera milla (1.609 metres) de la Cursa de Sant Antoni a Barcelona, per conscienciar sobre "la prevalena de la miopia entre nens i joves miopes a Catalunya i Espanya".

En un comunicat, el Collegi Oficial d'ptics Optometristes de Catalunya ha explicat que en la convocatria de la MiopMilla també estan implicats la Facultat d'ptica i Optometria de la Universitat Politcnica de Catalunya (UPC) i l'associació Visió i Vida.

"Aquest problema visual afecta ja a sis de cada deu universitaris a Espanya", diu el comunicat, per la qual cosa recomanen limitar l'ús de dispositius electrnics en espais foscos.

Els organitzadors de MiopMilla han organitzat "la primera carrera del món destinada a conscienciar sobre la miopia" per advertir de la importncia de cuidar la visió des de la infncia.

També han destacat la rellevncia de la prevenció i a la revisió peridica de la vista: "Actualment, vuit de cada deu joves detecta per si mateix els seus problemes visuals", diu el comunicat.