Publicat 17/6/2019 14:46:45 +02:00CET

Núria Marín dissenya 9 àrees per "encarar una gran transformació" de L'Hospitalet de Llobregat

Marín dissenya un govern amb nou àrees per "encarar una gran transformació" de L'Hospitalet
EUROPA PRESS

Prioritzarà el desenvolupament econòmic, l'atenció a les persones i els barris del nord

L'Hospitalet de Llobregat (BARCELONA), 17 juny (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha presentat els membres que formaran el seu nou govern municipal, que té com a principal objectiu "encarar una gran transformació" de la ciutat i reforçar el seu paper com el segon motor econòmic de Catalunya.

Ho ha dit en una roda de premsa aquest dilluns, en la qual ha detallat el disseny de la nova estructura, que compta amb nou àrees executives que "donaran prioritat" al desenvolupament econòmic, a l'atenció a les persones i als barris del nord" de la ciutat.

Contempla les àrees d'Alcaldia-Presidència --liderada per Marín--, i les de Planificació, Projectes Estratègics i Hisenda; Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat; Convivència i Seguretat; Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social; Drets Socials i Recursos Humans; Educació, Esports i Joventut; Innovació i Cultura, i Participació i Relacions Ciutadanes.

El cartipàs està format per vuit tinences d'alcaldia, i la Junta de Govern està integrada per Marín i els tinents d'alcalde Francesc Josep Belver --que repeteix com a portaveu--, Cristian Alcázar, José Castro, Rocío Ramírez, Jesús Husillos, Jaume Graells, David Quirós i Mari Ángeles Sariñena, que encapçalaran les àrees que s'han citat anteriorment, en el mateix ordre.

OBJECTIUS DEL MANDAT

Entre els projectes més destacats d'aquest mandat, Marín ha destacat el soterrament de les vies del tren al seu pas per l'Hospitalet, que eliminaran el seu "impacte i la divisió que crea entre els veïns" i permetran convertir la coberta en un espai públics.

També ha destacat el projecte de transformació de la Gran Via per convertir-la en un "clúster biomèdic que generarà 20.000 llocs de treball"; la reforma de Can Rigal des d'una perspectiva que impulsi la pràctica esportiva, i el pla integral de millora de La Florida, entre d'altres.

LA RELACIÓ AMB BARCELONA

L'alcaldessa ha estat preguntada sobre si un govern de coalició entre BComú i el PSC a l'Ajuntament de Barcelona aproparà els consistoris de totes dues ciutats.

Marín ha respost que sempre s'ha "entès molt bé amb tots els alcaldes" de la capital catalana, i ha assegurat que donarà suport a totes les polítiques que s'impulsin des de Barcelona en benefici de l'àrea metropolitana i per reactivar l'economia de la zona.

DISTRICTES DE L'HOSPITALET

En relació amb els districtes de l'Hospitalet, Marín vol "aprofundir en la política de proximitat" per donar una resposta més precisa i ràpida a les necessitats dels veïns, per la qual cosa el districte I (Centre, Sant Josep i Sanfeliu) estarà a càrrec de Maite Revilla, mentre que el districte II (Collblanc i la Torrassa) estarà a càrrec d'Olga Gómez i Francesc Josep Belver.

El districte III (Santa Eulàlia y Granvia Sud) estarà dirigit per David Quirós; els districtes IV i V (Les Planes, la Florida, Pubilla Cases i Can Serra) per Maria Dolores Ramos i Rocío Ramírez, mentre que el districte VI (Bellvitge i Gornal) l'assumirà Cristóbal Plaza.