Publicat 17/5/2019 17:11:11 +02:00CET

Nou de cada deu ciutadans de les comarques barcelonines creu que el turisme les beneficia

Monasterio de Montserrat
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 17 maig (EUROPA PRESS) -

Nou de cada deu ciutadans de les comarques barcelonines creu que el turisme beneficia els seus territoris, i el 58,6% cita l'aportació econòmica com l'aspecte més positiu del sector, segons l'estudi de la Diputació de Barcelona 'L'opinió ciutadana sobre el turisme a l'entorn de Barcelona'.

Sobre quina activitat consideren que genera més riquesa a la seva comarca, les més citades han estat la indústria (27%) i el turisme (19,3%), i per sota del 10% situen altres àmbits com el comerç, els serveis i l'agricultura, ha detallat la corporació provincial aquest divendres en un comunicat.

Per darrere de l'aportació econòmica, citen com a efectes positius del turisme el coneixement del territori (10%) i l'intercanvi cultural (9,5%), mentre que veuen com a elements negatius les aglomeracions (21,1%), el turisme de festa (13,1%), l'incivisme (10,5%) i el turisme de mala qualitat (8,2%), entre d'altres.

El 90% creu que s'ha de seguir fomentant el turisme, i el 70% dels enquestats creu que la seva comarca hauria d'atreure més turistes, i els llocs turístics que més se citen fora de la capital catalana són Montserrat (19%) i Sitges (12,7%).

No obstant això, el 34% creu que el turisme limita les activitats i l'espai públic dels veïns, i el 25% opina que s'està arribant al límit de la capacitat per poder absorbir el turisme a les seves respectives comarques.

L'àrea de Turisme de la Diputació, a través del Laboratori de Turisme (Labturisme) ha dut a terme la tercera edició d'aquesta enquesta, amb l'objectiu de fer un seguiment de la percepció dels ciutadans de l'entorn de Barcelona, exceptuant la comarca del Barcelonès, inclosa la capital catalana.