Publicat 29/11/2015 15:23:44 +01:00CET

Nou Barris impulsa la retirada de tota la simbologia franquista del districte

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

Nou Barris ha impulsat un conjunt d'accions per eliminar qualsevol referència a la simbologia franquista i a valors contraris a la democràcia, la llibertat i la solidaritat, ha informat aquest diumenge l'Ajuntament en un comunicat.

La iniciativa l'han explicada el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, i la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, que ha expressat la seva voluntat d'aplicar el projecte "mitjançant un pla d'ocupació per oferir la possibilitat que persones en atur del districte puguin col·laborar en aquesta feina de manera remunerada".

Sanz ha afirmat que l'equip de govern té el compromís de canviar el nom de la plaça Llucmajor per plaça de la República, i ha afegit que volen fer millores "senzilles i que suposen pocs recursos", però de gran significació.

Pisarello ha afirmat que no només es volen eliminar els símbols franquistes, sinó recordar "tots els que van lluitar contra el franquisme" i també recuperar la memòria llibertària i feminista.

La iniciativa se centrarà sobretot a retirar plaques i símbols en espais privats --molts dels quals es troben a Nou Barris--, ja que no hi ha constància que encara hi hagi símbols franquistes en espais públics de Barcelona.