Publicat 22/2/2019 14:57:23 +01:00CET

Només BComú i la CUP defensen la proposta dels vens del Raval de revocar la cessió de la Capella al Macba

Ple de Barcelona
EUROPA PRESS

L'oposició de Colau coincideix en la necessitat d'un nou CAP per demana no confrontar salut i cultura

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El ple de Barcelona ha aprovat aquest divendres la proposició ciutadana presentada per la plataforma CAP Raval Nord Digne Ja que demana al Govern municipal comenar els trmits per extingir la cessió de la Capella de la Misericrdia al Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) per situar-hi el nou CAP Raval Nord, encara que la proposta només ha comptat amb els vots favorables de BComú i la CUP.

Els grups municipals de Cs, el PSC, el PP i el regidor no adscrit Gerard Ardanuy han votat en contra de la iniciativa, mentre que el PDeCAT, ERC i també el regidor no adscrit Joan Josep Puigcorbé s'han abstingut, mentre que la directora del CAP Raval, Anna Romagosa, ha explicat en la seva intervenció que l'únic espai en el qual és viable installar el nou CAP és la Capella.

"El CAP actual no compleix amb les condicions d'accés i salubritat", ha subratllat, i ha recordat que el centre dona servei a tot un barri amb alta complexitat sociodemogrfica, barreres idiomtiques, culturals i arquitectniques, per la qual cosa ha reclamat als partits que no es posicionessin en el debat sobre la base de les seves estratgies polítiques i clculs electorals.

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha instat el PDeCAT i ERC a treballar en el marc de les conselleries de Salut i Cultura a "buscar el consens més ampli possible", mentre que el líder del PDeCAT a Barcelona, Xavier Trias, ha acusat Pin i l'alcaldessa, Ada Colau de cometre una "irresponsabilitat gravíssima" i embolicar la situació.

Carina Mejías (Cs) ha lamentat el "rerefons electoralista" de la iniciativa i, encara que ha assegurat entendre la reivindicació dels vens, ha criticat que s'hagi enfrontat els sectors de la cultura i la salut, i la regidor d'ERC Gemma Sendra ha dit que els millor per al barri del Raval és que ho tingui tot i ha demanat més temps per buscar solucions.

La regidora del PSC Carmen Andrés ha assegurat que el populisme de Pin enfronta els vens i ha instat les conselleries implicades a arribar a un acord, mentre que Alberto Fernández (PP) ha qualificat Colau i Pin de ser "manipuladores compulsives i les grans responsables" d'un conflicte que ha encarat el sector sanitari i el de la cultura.

Eullia Reguant (CUP) ha assegurat que el fons del debat enfronta les elits i els vens: "Apostem per democratitzar la cultura i no beneficiar el Macba.

Sempre posarem les classes populars i les venes al centre", mentre que Ardanuy ha apostat per la rehabilitació i ampliació del CAP actual i Puigcorbé ha subratllat que es tracta d'una situació indesitjable.