Neymar y Messi tumban al Athletic
HTTP://WWW.FCBARCELONA.ES/

Els de Luis Enrique sumen la seva tercera victòria

MADRID, 13 set. (EUROPA PRESS) -

El FC Barcelona ha allargat el seu ple de victòries al començament de la Lliga BBVA amb un treballat triomf (2-0) davant de l'Athletic Club de Bilbao en la tercera jornada de competició, una victòria que permet als de Luis Enrique seguir dalt de la taula i que allarga la mala sort dels 'lleons' en les seves visites al Camp Nou, gràcies a la connexió que han format Neymar, autor dels dos gols, i Messi.

Arribats de la parada per les seleccions i amb la Lliga de Campions passada la cantonada ni catalans ni bascos s'han guardat res. El duel entre senyera i ikurriña no ha defraudat en intensitat, en especial a la primera meitat, i els dos equips han buscat imposar el seu criteri amb la porteria rival sempre en ment. El Barça, com va fer davant del Vila-real, s'ha dut els tres punts a base d'insistir i desgastant el seu rival.

Munir, titular una vegada més, ha tingut la seva dosi de protagonisme, però un altre cop --com al Madrigal-- ha estat la sortida de Neymar des de la banqueta la que ha acabat per desequilibrar la balança. El desgast físic començava a fer efecte en els dos equips i la frescor del brasiler, en connexió amb un Messi en tasques de creació, ha donat els seus fruits en a penes cinc minuts. Dos gols del brasiler, dos assistències de l'argentí.

El Barça això sí ha hagut de minar la moral del seu rival a poc a poc. L'Athletic ha respost a la perfecció a l'exigència del duel i de fet ha començat manant en el partit amb el desvergonyiment dels primers minuts. Els de Luis Enrique gaudien d'un Munir omnipresent i posant en serioses dificultats a la defensa visitant, però trobaven a faltar la presència fins ara vital d'Iniesta i Rakitic.

Amb el manxec, falto de ritme, i el croat, potser el contrari, al cent per cent, el Barça ha recorregut les bandes i les pilotes penjades a l'àrea, cosa amb la qual els de Valverde es trobaven còmodes. Així s'arribava al descans, amb el recent internacional absolut espanyol Munir estenent la seva fama al Camp Nou en uns últims minuts de persecució local, amb els bascos aguantant però sense arribar en excés a la porteria de Bravo.

Després del pas pels vestidors, el Barcelona ha continuat en aquesta línia i ha mantingut la intensitat per seguir buscant Iraizoz. L'Athletic seguia sense imprimir la velocitat suficient, mentre el Barça aprofitava l'amplitud de camp que oferia un Munir, que veia porta però Fernández Borbalán l'anul·lava per un dubtós fora de joc. Ha estat el moment de donar pas als 'grans', ha saltat Neymar, qui s'esperava ja fins i tot que formés part de l'onze, i el partit ha acabat de decantar-se. L'Athletic ha buscat també la reacció des de la banqueta, però el centre del camp era local.

La connexió Messi-Neymar ha donat els seus fruits. Les espurnes locals han vist finalment porta al 79' i el 84'. La defensa basca ha acabat clavant el genoll davant de la insistència dels de Luis Enrique, que han sumat el tercer triomf de tres possibles a la Lliga BBVA abans de rebre dimecres l'APOEL. L'Athletic per part seva viurà la seva volta a la 'Champions', 16 anys després davant del Xakthar Donetsk, amb l'onzena derrota al Camp Nou en altres tantes visites.